Пържените картофи могат да придобият много по-приятен вкус ако използвате

...
Пържените картофи могат да придобият много по-приятен вкус ако използвате
Коментари Харесай

Подходящи подправки за картофи

Пържените картофи могат да придобият доста по-приятен усет в случай че употребявате подправки, с които да ги овкусите. Подходящи са подправките розмарин, кимион, индийско орехче, магданоз.

Ако употребявате свежа зеленина, би трябвало да я добавите, откакто картофите са подготвени и са поизстинали. Ако предпочитате сушена, тя се поставя незабавно.

Белият пипер е по-лека фалшификация от черния пипер и е доста подобаващ за печени, варени и задушени, както и за пържени картофи. Могат да се употребяват и листата за овкусяване на картофени супи.

Ако желаете да овкусите зеленчукова чорба с картофи, използвайте филиз розмарин. Сложете го напълно най-после, оставете за към 5-6 минути и след това го извадете, тъй като другояче супата може да получи леко горчив усет.

 Картофи с подправки

За подготвяне на гарнитура от картофи подобаващи подправки са лук, черен пипер, магданоз, майорана, босилек, копър, дафинов лист.

За подготвяне на ястия с пържени картофи използвайте лук, черен пипер, майорана, кимион, босилек. За подготвяне на картофено пюре - лук, черен пипер, индийско орехче, магданоз или свежи подправки на усет.

Вкусът на картофите се ускорява от доста подправки – копър, босилек, зелен лук, чесън, мащерка, магданоз, розмарин, естрагон и други Същият резултат оказват и мазнините – зехтин и олио, сметана и мляко.

Розмаринът е доста подобаващ и за приготвянето на пресни картофи. Първо ги нарежете на части колкото една хапка, сложете ги в тава и залейте със зехтин.

Подправете със пресен или сушен розмарин, осолете с кристали морска сол и разбъркайте. Печете към 20 минути, като разбърквате понякога.

Можете да употребявате ястието като топла гарнитура за месо, като главно постно ядене или в леден тип е уместно за пикник или банкет навън.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР