Парите за ремонт на пътищата станаха заложник на решението за

...
Парите за ремонт на пътищата станаха заложник на решението за
Коментари Харесай

Скандал за ремонта на пътищата, ИТН и ПП се карат за БНБ

Парите за ремонт на пътищата станаха пленник на решението за избора на шеф на Българска народна банка, разгласи вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов. Той се срещна с протестиращи пред постройката на Народното събрание.

Според Караджов бламирането на точката за гласоподаване на бюджета на АПИ в зала и неналичието на депутати от правната комисия, която трябваше да разиска парите за ремонтите, са целеустремено блокиране.

„ Не може политически пазарлъци да стоят на пътя на поддържането на републиканската пътна мрежа. Нямаме инструмент, с който да ремонтираме и една дупка на пътя “, сподели министърът.

Той загатна, че може би се чака Любомир Каримански да отдръпна кандидатурата си за шеф на централната банка, с цел да бъдат позволените парите за поправки. „ Правителството е длъжно да си влезе в ролята и да вземе това решение “, сподели той.

Караджов добави, че сумите, които се дължат на строителните компании са големи и би трябвало да се разплатят най-малко 50% от тях, с цел да имат компаниите сигурност и да стартират с ремонтните действия. „ Договорите за 710 млн. лв. са били надвишени до 1 милиарда и 100 млн. лв., аз съм заварил това и не нося виновност “, безапелационен бе той.

За ремонт са заложени над 200 пътни сектора в цялата страна.

Всички вести от категория.
Вижте всички от Standartnews.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР