Парите за горивата с отстъпка може да свършат още през

...
Парите за горивата с отстъпка може да свършат още през
Коментари Харесай

Кошмарна новина за горивата? Какво може да секне

Парите за горивата с отстъпка може да свършат още през ноември месец или с един месец по-рано от плануваното.  До момента страната превежда на бензиностанциите приблизително по към 1 милион лв. дневно поради отстъпките от 25 стотинки на литър. Ако българите не престават да зареждат колите си със същите темпове, държавната стратегия ще би трябвало да бъде прекъсната прибързано. Припомняме, че с последната актуализация на бюджета бяха заложени за субсидиране на физически лица при зареждане на персоналните си коли 150 милиона лв.. 

Разчетът стана явен през днешния ден, при среща на министъра на финансите Росица Велкова-Желева с ръководителя на Българската петролна и газова асоциация (БПГА) Живодар Терзиев, на която участваха заместник-министърът на финансите Александър Свраков, изпълнителният шеф на Националната организация за приходите  Борис Михайлов, Павел Геренски, шеф на Агенция „ Митници “, както и Светослав Бенчев, правист на асоциацията. Освен хоризонтът пред мярката, на срещата беше разискван сезонният пик на помощта и случаите на злоупотреби.

Справка на „ Марица “ на данните от Национална агенция за приходите, които бензиностанциите са длъжни да подават за продажбите си, сподели, че макар шоковите цени на горивата, потреблението не е паднало спрямо предходната година. Трябва да се има поради обаче, че лятото обичайно се означават растежи в продажбите на бензин, дизел и автогаз. Цените на горивата пък последователно се успокояват, изключение има единствено при метана.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР