Парижкото метро отбеляза по оригинален начин спечелването на световната титла

...
Парижкото метро отбеляза по оригинален начин спечелването на световната титла
Коментари Харесай

Прекръстиха Шанз-Елизе на ...Дешанз-Елизе в чест на световната титла по футбол

Парижкото метро означи по автентичен метод спечелването на международната купа по футбол от селекцията на Дидие Дешан в Русия.
 Франция победи Хърватия с 4:2 на финала на Мондиал 2018 в Русия и се качи на трона 20 години по-късно
" Петлите " победиха с 4:2 Хърватия във финала пред 80 000 фенове на стадион " Лужники " и победиха за повторно в историята си с скъпия трофей след 1998 година.



В чест на триумфа бяха прекръстени няколко от знаковите спирки на подземната железница. " Шанз-Елизе-Клеменсо " стана " Дешанз-Елизе-Клеменсо ", а " Нотр Дам " - " Нотр Дидие Дешан " в игра на думи с името на националния селекционер. Спирка " Виктор Юго " пък бе прекръстена на " Виктор Юго Лорис ".



Общо шест са преименуваните станции, а парижани одобриха с усмивка концепцията на управата на метрополитена.

Местната преса също отбелязва огромни заглавия триумфа в Русия.

" Вечно благополучие ", написа спортният " Екип ". " Мерси! " е заглавието на " Ла воа ду Норд ".



В Италия пък съумяват да се пришият към триумфа на " петлите ", като " Гадзета дело Спорт " акцентира, че успеха на Мондиал 2018 е пристигнала " По-италиански " т.е. с спестовна и интелигентна игра.

Испанските медии прокарват и малко сериозна линия във връзка с съдийството, като " Ас " отбелязва на първа страница, че " Франция е спечелила международното на видеоповторенията ". Системата ВАР дебютира на Мондиал 2018, а оценките са нееднозначни. Дори самият край беше засенчен от използването й в интерес на спечелилите. В 24-ата минута тя не беше употребена при нарушаване на Пол Погба против Марио Манджукич, до момента в който в 35-ата с нейна помощ беше отсъдена дискусионна дузпа за игра с ръка на Иван Перишич.



Английските медии залагат също на играта на думи. " Дежа блю ", написа " Мирър ", а Дейли Стар " написа " Френска целувка ", публикувайки фотография на Килиан Мбапе със международната купа.



Аржентинският " Оле " пък се присмива на ситуцията при награжаването, когато на подиума се откри чадър единствено за съветския президент Владимир Путин.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР