Париж. Ще предизвикаме срив на руската икономика чрез западните икономически

...
Париж. Ще предизвикаме срив на руската икономика чрез западните икономически
Коментари Харесай

Европейските санкции ще предизвикат срив на руската икономика, заяви френският икономически министър

Париж. Ще предизвикаме срив на съветската стопанска система посредством западните стопански наказания, въведени в отговор на съветската инвазия в Украйна, съобщи френският министър на стопанската система Брюно Льо Мер, представен от Ройтерс и Франс прес.

Съотношението на икономическите и финансови сили е тотално на страната на Европейския съюз, който занапред открива икономическата си мощност, добави министърът пред радио " Франс енфо " (France Info).

" Санкциите са ужасно ефикасни. Трябва да проведем тотална икономическа и финансова война против Русия ", посочи Льо Мер.

Запитан кои са точните цели на тази война, той посочи, че става въпрос за Русия, Владимир Путин и неговото държавно управление. Министърът обаче разясни, че съветският народ също ще заплаща последствията.

Льо Мер не отхвърли вероятни последици за европейските страни, само че по думите му те ще бъдат незначителни. " Русия е тази, която ще страда ", увери Брюно Льо Мер. Според него е допустимо Европа да има малко повече инфлация вследствие на повишаването на силата.

Последиците от глобите към този момент се виждат, продължи министърът. Рублата се срина с 30 %, валутните запаси на Русия се топят като сняг под слънцето, изясни той. Виждаме срив на пазара, усилване на инфлацията, ще забележим опашки от руснаци, пристигнали за пари в банките, тъй че ще предизвикаме срив на съветската стопанска система, уверен е Льо Мер.

Редакция и превод: Българска телеграфна агенция
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР