Париж. Пьотр Нестеров започва в неделя участието си в юношеската

...
Париж. Пьотр Нестеров започва в неделя участието си в юношеската
Коментари Харесай

Пьотр Нестеров преди „Ролан Гарос“: Чувствам се много добре подготвен

Париж. Пьотр Нестеров стартира в неделя присъединяване си в юношеската конкуренция на „ Ролан Гарос “. Тенисист номер едно на Европа до 16 година за 2018 година към този момент е в Париж, а на следващия ден би трябвало да направи и първата си подготовка там. Нестеров даде особено изявление за уеб страницата на БФТ.

- Пьотр, с какви упования заминаваш за „ Ролан Гарос “, чувстваш ли се
квалифициран?
- Чувствам се доста добре квалифициран. Физически съм в доста добра
кондиция. Последния месец изиграх много мачове. В Румъния съумях да стигна до край на шампионата от второкласен на ITF. През предходната седмица пък съумях да печеля шампионата за мъже в София. Тръгнах от квалификациите и съумях да печеля осем мача, а с това и шампионата. Надявам се във Франция да играя най-хубавия тенис на който съм кадърен.
- Имаш ли някакви терзания, че ще участваш на толкоз огромен шампионат?
- Притеснението постоянно го има. Сега е още рано за това, само че се надявам да
го мина това терзание, тъй като когато един човек е обезпокоен е мъчно да покаже най-хубавото на което е кадърен. Вярвам, че всичко ще е наред.
- След „ Ролан Гарос “ ще участваш и на „ Уимбълдън “. Ще играеш на алено
и на трева. Коя е обичаната ти настилка?
- Със сигурност обичаната ми настилка е клей. В България съм играл съвсем
от самото начало на такава настилка. На трева не съм играл досега.
След „ Ролан Гарос “ ще стартира и подготовка на трева. Надявам се тук да можем да намерим подобаващи условия и настилка, която да е като тревната.
Точно преди „ Уимбълдън “ пък ще играя на шампионат от първа категория в Англия. Надявам се, че ме чакат доста положителни и сполучливи шампионати. Искам да благодаря особено на Българската федерация по тенис, която направи всички допустимо с цел да стигна до тук.
- След като завоюва Държавното състезание в зала се разболя от
ковид. Тежко ли изкара и можеш ли да кажеш, че към този момент всичко мина?
- Беше доста тежко в действителност. След като завоювах Държавното персонално
състезание до 18 г в зала, отпътувах за Испания за три шампионата от ITF.
Точно в първия ден в който дойдох и навръх рождения ми ден, се разболях от ковид. Първите два шампионата беше извънредно тежко, бях с температура непрекъснато, болеше ме цялото тяло, само че към този момент към третия шампионат се почувствах много по-добре. Този вирус оказа много огромно въздействие на душeвността ми, тъй като изгубих доста мотивация и убеденост в своята игра. Трябваха ми няколко шампионата с цел да си възвърна увереността и играта. Сега към този момент всичко е наред и се надявам да покажа най-хубавото от себе си.
- Имаш ли си сложена цел за „ Ролан Гарос “?
- Надявам се да изиграя колкото се може повече мачове. Слаби съперници
несъмнено няма и всеки един мач ще е доста тежък. Аз съм положителен за този шампионат. Може да съм малко упорит, само че се надявам на класиране на полуфинал. Ако покажа най-хубавия си тенис мисля, че съм кадърен на това.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР