Париж. Президентът на Франция Еманюел Макрон обвини Великобритания, че се

...
Париж. Президентът на Франция Еманюел Макрон обвини Великобритания, че се
Коментари Харесай

Макрон към Великобритания: Нуждаем се от партньорство, а не от провокации за овладяване на миграцията

Париж. Президентът на Франция Еманюел Макрон упрекна Англия, че се люлее " сред партньорство и провокация " във връзка с потока от мигранти през Ламанша, цитира думите му английският вестник The Times .

Говорейки в Северна Франция, Макрон сподели, че схваща по какъв начин наличието на мигранти смущава живота в района и даде обещание да отстрани противозаконните им лагери в границите на седмици.

Франция ще търси по-тясно съдействие с Европейски Съюз, с цел да спре потока към брега, само че при към 22 000 мигранти, пресекли Ламанша тази година, Макрон сподели, че има необикновен проблем сред Лондон и Париж.

„ От една страна са британците, които се двоумят сред партньорство и провокация “, сподели той пред вестник Voix du Nord. „ Трябва да засилим още повече съдействието. Ако тези, които желаят да отидат във Англия, имат семейство там, това би трябвало да бъде част от събирането на фамилиите. Ако са вкарани незаконно, би трябвало да разбием тази система.

„ Трябва да предприемем няколко дейности: да предотвратим основаването на трайни лагери; да разрушим контрабандните мрежи; да засилим работата със страните на генезис за попречване на тези потоци. "

Макрон сподели, че Франция ще употребява своя ред в ротационното председателство на Европейски Съюз, с цел да работи за европейски промени в региона на граничния надзор и миграцията.

През последните месеци френският водач изрази отчаяние от „ недобросъвестността “ от страна на Лондон по редица въпроси, в това число мигрантите от Ламанша, правата за лов на риба и използването на протокола за Северна Ирландия в споразуменията за Брекзит.

Макрон още веднъж предприе атака против Англия през днешния ден, като упрекна Европейската комисия, че не е защитила Франция поради разногласието й за лицензите за лов на риба.

„ Ще продължим да се борим. Няма да подведем нашите риболовци “, сподели той при посещаване в региона на Ламанша. „ Европейската комисия би трябвало да ни отбрани. Става прекомерно постепенно. Става прекомерно меко “, сподели той. „ Ако комисията не изиграе своята роля, Франция ще го направи “, се споделя в известието.

Макрон се отхвърли от ултиматума предишния месец към Англия да дава лицензи на френски лодки или да се изправи против възмездие под формата на блокиране на френски пристанища за английските лодки и закъснение на обслужването в пристанищата.

Жералд Дарманин, министър на вътрешните работи, употребява доста по-строг език тази седмица, заявявайки, че Франция отхвърля да бъде „ казуса за английската политика “. Мигрантският поток от Ламанша е английски проблем, проведен най-вече от основани в Британия контрабандисти на хора и включващ хора, привлечени в Англия от прекалено хлабавото трудово законодателство. Той сподели, че не е подготвен да „ му се четат лекции “ от английския му сътрудник Прити Пател, чиято твърда линия по отношение на Франция нервира министрите в Париж, съгласно изданието.

В четвъртък Прити Пател упрекна отворените граници на Европейски Съюз за предизвикването на „ рецесия на всеобщата миграция “ в Ламанша.

Министърът на вътрешните работи на Англия сподели, че Шенгенското съглашение, което отстранява границите сред държавите-членки, е оставило Франция „ претрупана “ с мигранти, опитващи се да стигнат до Англия.

„ Нека не забравяме, че същинският проблем за незаконните миграционни потоци е, че Европейски Съюз няма никакви гранични отбрани, а отворени граници в Шенген “, сподели тя по време на посещаване във Вашингтон за диалози с американския си сътрудник.

Повече от 24 500 мигранти са прекосили Ламанша с дребни лодки тази година, съвсем три пъти повече от предходната година.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР