Париж отново е готов да подари една вдъхновяваща модна седмица

...
Париж отново е готов да подари една вдъхновяваща модна седмица
Коментари Харесай

Dior, Off-White и едно емоционално начало на Седмицата на модата в Париж

Париж още веднъж е подготвен да подари една вдъхновяваща фешън седмица на редактори, фешънисти и инфлуенсъри и го направи още с първите си ревюта. Стартът беше даден с шоуто на Off-White, което събра на една сцена и нейната щерка Кая Гербер. Те бяха единствено част от дългия лист с топмодели от разнообразни генерации, които дефилираха в памер на основателя на марката – Върджил Абло, който умря през ноември предходната година. „ Върджил употребява своя метод на обличане и го трансформира във висша мода, оставайки правилен на себе си “, написа стилният критик на Vogue Андерс Кристиан Мадсън.

, Хелена Кристенсен, Амбър Валета, Бианка Балти, Карън Елсън, Джиджи и Бела Хадид, Джоан Смолс, Карли Клос и тенис звездата Серина Уилямс разходиха моделите от сбирка есен/зима 2022 на Off-White, стартирана от Абло и приключена от неговия екип. Точно по тази причина и шоуто беше извънредно прочувствено, а от първия ред му се любуваха Карла Бруни, Фарел Уилямс, бременната и още редица други звезди.

Риана беше и измежду специфичните посетители на ревюто на, с което креативният шеф на стилната къща – Мария Грация Кюри, още веднъж затвърди връзката сред изкуството и модата. Този път тя предложения Мариела Бетинсески за сценографията на стилния театър, с който показа новата сбирка на марката. Стените в залата бяха покрити с черно-бели елементи от исторически портрети, основани от Бетинески, която акцентира ролята на женските облици в историята на изкуството. „ Работата й ме докосна доста “, споделя Кюри. „ Става дума за взор към наследството от друга позиция. Това е и моята работа в Dior.”

И защото Кюри постоянно се пробва да внесе обръщение в нещата, които прави, нямаше по какъв начин да не бъде видян надписът върху един от топовете – The Next Era. Все отново всички помним бялата тениска с щампа We All should be feminist от дебютната й сбирка за Dior. Е, време е за идващото характерно обръщение. Още повече, че за първи път тя опитва с нови материи и технологии. „ Модата би трябвало да излезе отвън личната си територия и да изследва области “, добавя Кюри. „ Работата ми в Dior се стреми към балансиране на хубостта с функционалността. Така че се пробвах да съчетая наследството на стилната къща с технология и визия, които могат да създадат нещо ново “, споделя още тя.

Прецизната грациозност на роклите контрастират в компанията на спортни аксесоари, като дългите и груби кожени ръкавици да вземем за пример. Поредната проява на баланс сред деликатността и силата на дамата. И въпреки всичко на финала Мария Грация Кюри показа няколко изящни вечерни рокли от тюл с красиви бродерии, свидетелстващи за безупречното ноу-хау на стилната къщата.



Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР