Париж може да стане необитаем в следващите десетилетия, предупреждава доклад

...
Париж може да стане необитаем в следващите десетилетия, предупреждава доклад
Коментари Харесай

Париж може да се обезлюди през следващите десетилетия

Париж може да стане ненаселен в идващите десетилетия, предизвестява отчет на Световната метеорологична организация. Френската столица е известна със своята архитектура, само че гъстото строителство и цинковите покриви безусловно гълтам топлината през лятото. Жегата е реалност и въпросът е не дали, а по кое време в Париж градусите ще скочат до 50.

За да избегне страшния сюжет, кметството на града предприе проект за деяние и провежда спешно образование, с цел да тества реакциите на своите жители при рисково горещо време. В ролевата игра присъединяване взеха 150 души. Ученици замениха класните стаи с ветровит под земята паркинг, а пожарникари трябваше да избавят деца, заклещени в тунел. Париж сътвори и градска гора.

Морският лед в Антарктида доближи най-ниския си зимен най-много, а климатолози дефинират 2023 година като най-топлата в историята. Швейцарските ледници също са изгубили към 10% от размера си през последните две години. Горските пожари в Канада изпепелиха към 5% от общата им повърхност за страната. Учените предвиждат, че идната година ще е даже още по-топла.

Кметът на френската столица Ан Идалго се стреми да понижи броя на колите като усили таксите за паркиране и ограничи използването на дизелови коли.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР