Париж има своята нова топ културна забележителност, която събира хиляди

...
Париж има своята нова топ културна забележителност, която събира хиляди
Коментари Харесай

Най-голямото културно събитие в Париж привлича хиляди зрители

Париж има своята нова топ културна забележителност, която събира хиляди фенове дневно. Изложбата, отдадена на египетския фараон Рамзес Втори се радва на голям интерес и към този момент са продадени над 150 000 билета. Четири години след триумфа на изложбата в Париж за фараона суперзвезда за своето време – Тутанкамон с 1,4 млн. гости, новата експозиция се радва на още по-голям интерес, отдадена на живота и делото на индивида, който постоянно е именуван " цар на царете ", а от време на време даже " цар на Слънцето “: Рамзес Втори, фараон от 19-ата династия ".

Рамзес Втори е фараонът, управлявал най-дълго – цели 66 години и с изключение на всичко друго, се е оженил за най-красивата жена в света – Нефертити. Имал е най-голямото семейство - най-малко 50 синове и 60 дъщери.

Саркофагът на Рамзес Втори ще бъде показан единствено в Париж и посетителите могат да го видят до 6 септември. Експозицията в центъра " Ла Вилет " в северната част на града е отворена за аудитория от 7 април. След Съединени американски щати Франция е единствената страна в Европа, която ще бъде хазаин на изложбата и най-много единствената, която ще покаже дървения саркофаг на Рамзес Втори, само че без мумията,  благодарение на невижданото съдействие сред Франция и Египет.

След Париж, изложбата ще отпътува за Австралия. Тя показва повече от 180 истински експоната - скулптури, бижута, маски и други, някои от които в никакъв случай не са били изнасяни от Египет, и ще даде опция на посетителите да се потопят в над три хиляди години история.

За финален път във Франция е юридически галерия по тематиката за Рамзес Втори през 1976 година Тогава френската научна общественост е натоварена с задача да избави мумията, която е разядена от мухъл. След спасяването й, връзките сред двете страни се ускоряват. А новата галерия е проведена по този начин, че да пресъздаде живота на Рамзес Втори с триизмерна анимация, която придвижва фена в една от най-големите борби на владетеля - тази при Кадеш в южната част на днешна Сирия. Битката изправя Египет против империята на хетите.

Звездата на изложбата е превъзходният изрисуван дървен саркофаг на Рамзес Втори.
 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР