Париж. Френското кино е изпълнено с образи на звезди като

...
Париж. Френското кино е изпълнено с образи на звезди като
Коментари Харесай

The Local: Французите посрещнаха с насмешка предложението за забрана на тютюнопушенето на големия екран

Париж. Френското кино е изпълнено с облици на звезди като Бриджит Бардо и Жерар Депардийо, които впечатляват с хладна визия, подсилена от цигара в едната ръка. Но това може да се промени, откакто в страната още веднъж бе жарък дебатът за това дали тютюнопушенето би трябвало да бъде показвано на огромния екран, написа вестник The Local в редакцията си за Франция.
Но всичко, което може да завърши, в случай че сенаторът Надин Грелет-Сертеаис пое пътя си, откакто възроди дебата за това дали тютюнопушенето би трябвало да се демонстрира на огромния екран.
Филмовата промишленост във Франция от дълго време е упрекната в „ нормализиране " на тютюнопушенето, а някои от политиците в Париж отидоха даже по-далеч, заявявайки, че промишлеността на практика е „ реклама за използването на тютюн ".
„ Седемдесет % от новите френски филми демонстрират най-малко един човек, който пуши ", предизвести един от сенаторите, допълвайки, тези продукции се гледат от деца и юноши и надлежно имат въздействие върху тях.
Френският здравен министър се съгласи със сенатора. „ Не разбирам смисъла на тютюнопушенето във френското кино ", съобщи Агнес Бузин, добавяйки, че ще беседва по тематиката с министъра на културата на Франция в опит да реализира „ денормализиране на имиджа на тютюна в обществото ".
Министърът даде обещание " твърдо деяние " против тютюнопушенето на огромния екран, само че не разясни дали има поради въвеждането цялостна възбрана. Политиците обаче ще имат сложната задача да убедят французите, в случай че ако се съди по техните реакции по обществените медии, мярката надали ще бъде наложена.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР