Париж. Френският президент Еманюел Макрон е наредил на адвокатите си

...
Париж. Френският президент Еманюел Макрон е наредил на адвокатите си
Коментари Харесай

France Bleu: Макрон заведе дело срещу автора на плаката, на който е изобразен като Хитлер

Париж. Френският президент Еманюел Макрон е наредил на юристите си да подадат тъжба против създателя на плаката, изобразяващ го като Адолф Хитлер. Това заяви в сряда радиостанция France Bleu .

Елисейският замък не разяснява тази информация, само че съгласно радиостанцията адвокатска адвокатска фирма от Париж е подала съответната тъжба от името на президента.

Авторът на плаката, Мишел-Андже Флори, админ на мрежа от билбордове в департамента Вар, съобщи в „ Туитър “ в сряда, че е свикан в четвъртък за разпит в полицейско ръководство в южния френски град Тулон по отношение на жалбата на президента. Той изрази неразбиране от обстоятелството, че във Франция е разрешено да се шегуваш с мюсюлмански оракул, само че е невероятно да нарисуваш президента като деспот.

По-рано прокуратурата в Тулон образува дело по отношение на появяването на билборд край пътя, на който президентът се изобразен в нацистка униформа и с мустаци и прическа като Хитлер. В допълнение, присъщата алена превръзка на ръкава изобразява стилизирана под знамето на Третия райх абревиатура на президентската партия „ Република напред! “. Както отбелязва радиостанцията, създателят на плаката е обвинен в обществена засегнатост на президента на Франция, което може да бъде наказуемо с санкция от 12 000 евро.

За Флори това надалеч не е първата провокативна творба. Той постоянно демонстрира плакати с карикатури на държавни чиновници и се засилва изключително по време на всеобщите митинги на придвижването „ Жълтите жилетки “. През 2019 година той към този момент беше съден от канала BFMTV за афиш, в който изобразява контур на мъж в шлем и с оръжие, съпроводен с надпис „ Полицията приказва с вас всеки ден по BFMTV “. Тогава той беше наказан да заплати 32 хиляди евро.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР