Париж. Френската полиция използва сълзотворен газ срещу противници на крайната

...
Париж. Френската полиция използва сълзотворен газ срещу противници на крайната
Коментари Харесай

Опоненти на крайната десница във Франция организират протести по време на финалната фаза на кампанията за втория тур на президентските избори

Париж. Френската полиция употребява сълзотворен газ против съперници на крайната десница по време на демонстрации в Париж във връзка идния втори тур на президентските избори във Франция, на които един против различен ще се изправят Марин Льо Пен и Еманюел Макрон, съобщи Ройтерс.

Хиляди протестиращи през днешния ден излязоха по улиците на доста градове във Франция в опит да образуват общ фронт против Марин Льо Пен, посредством който да не позволен успеха ѝ на идния балотаж на 24 април.

Полицията предизвести за вероятни произшествия, откакто стачкуващи се събраха в към 30 града в страната.

Еманюел Макрон, който е проевропейски надъхан центрист, завоюва изборите за президент през 2017 година, като елементарно победи Льо Пен, откакто гласоподавателите го поддържаха, с цел да не позволен крайната десница до властта.

Миналата неделя двамата още веднъж се изправиха един против различен на първия тур на изборите. Сега, за разлика от преди пет години, предизвикването пред Макрон е доста по-голямо, отбелязва Ройтерс. По-късно през днешния ден Макрон ще оглави протест в Марсилия, на който ще се опита да убеди левите гласоподаватели да го поддържат на втория тур на изборите.

Преди първия тур на 10 април кандидатката на крайната десница сполучливо се възползва от недоволството от разноските за живот във Франция и чувството на французите, че Макрон не обръща внимание на ежедневните компликации, с които се сблъскват. По този метод Льо Пен завоюва 23,1 % от гласовете, а 27,85 на 100 от гласоподавателите поддържаха Макрон.

Тази седмица Льо Пен изглеждаше по-притеснена, откакто фокусът се обърна към програмата ѝ, а анкетите демонстрираха, че поддръжката за Макрон нараства. Вчера изследване на социологическата организация " Ипсос-Сопра Стерия " сподели, че Макрон би спечелил 56 % от гласовете на втори тур.

Той към този момент получи поддръжка от някогашните президенти Никола Саркози и Франсоа Оланд. Стотици звезди и лица от спорта също застанаха зад него, с цел да предотвратят успеха на Льо Пен.

През последните години Льо Пен, която заема антимигранска и евроскептична позиция, се пробва да показа себе си и партията си „ Национален общ брой “ в по-умерена светлина, отбелязва Ройтерс. Опонентите ѝ, настояват, че нейната стратегия е цялостна с неистини и подправени обещания.

Льо Пен окачестви плануваните митинги като „ недемократични “. „ Това, че хората стачкуват против изборни резултати е надълбоко недемократично. Призовавам всички тези хора просто да отидат и да гласоподават “, сподели тя пред публицисти по време на предизборната си обиколка в Южна Франция.

Превод и редакция: Българска телеграфна агенция
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР