Пъргава и опитна се оказа младата и амбициозна кметица на

...
Пъргава и опитна се оказа младата и амбициозна кметица на
Коментари Харесай

Млада кметица разпъва пожарни шлангове, готова да се хвърли в огъня

Пъргава и опитна се оказа младата и амбициозна кметица на пловдивското село Марково Десислава Терзиева в разгръщането на пожарни шлангове. Тя дружно с гасаческата група, състояща се от 13 доброволци, мина през образование в потушаването на огнени стихии, предава 24 часа.

Тренировките се организираха в Пловдив, а Терзиева бе една от най-бързо усвояващите противопожарния поминък. Тя с лекост разгръщаше шлангове, образувайки цялостна бойна линия в гасенето на пламъци.

Само за седмица баровското село Марково бе сполетяно от четири пожара, като последният беше през вчерашния ден. Терзиева предизвести, че пуска патрули да наблюдават и да постановат наказания на нарушителите. Успоредно с групата мина през професионален инструктаж за битка с огъня.

„Гасачите на Марково са първата образувана доброволческа група в община „Родопи“ с отговорник Костадин Колев. Вече е набавено и част от оборудването. Изготвена е съгласуваност за деяние при пожар сред кметството, пожарната и доброволците“, изясни Терзиева. И благодари на пожарникарите отпред с техния началник комисар Георги Мангараков за оказаните скъпи препоръки.

Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР