Парашутист се бори за живота си след скок на летище

...
Парашутист се бори за живота си след скок на летище
Коментари Харесай

Парашутист бере душа след падане до Монтана

Парашутист се бори за живота си след скок на летище край монтанското село Ерден. Мъжът се е приземил в ограда на бунгало, откакто скочил от 3000 метра височина.

Парашутистът е бил с група и инструктор. " Не е имало проблем с парашута. Той си го е отворил, а моето обвързване е да го ревизира. След като се е качил в самолета, инструкторът е бил с него, макар че може да скача и без негов надзор ", сподели притежателят на летището Ани Стоименова и посочи, че потърпевшият се е отделил обикновено от самолета.

По думите ѝ мъжът имал лек хематом на главата. " Коленете му бяха ударени и видях, че няма строшаване. Той стартира да се превива и разбрах, че има проблем с корема ", сподели още Стоименова.

Няколко интервенции неотложно са направени на 30-годишния парашутист. " С тежка коремна контузия е - има скъсване на стомаха, на тънки и дебели вътрешности. Операциите минаха добре и сега мъжът е в реанимация ", съобщи началникът на отделението по хирургия в МБАЛ " Д-р Стамен Илиев " - Монтана доктор Красимир Каменов. Той добави, че животът на парашутиста към момента е в заплаха.

Представителят на летището Ангел Стаменов изясни, че е пристигнал на мястото на случая преди да пристигне линейката. " Касае се за класическа неточност на самия парашутист и не е ясно за какво, откакто е заел позиция за приземяване, е направил завой на 180 градуса и е тръгнал в противоположна посока ", коментира Стаменов.

Раненият има към 90 скока и е лицензиран. Работата на полицията по случая продължава.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР