Папата каза реалността такава, каквато е в момента, за съжаление.

...
Папата каза реалността такава, каквато е в момента, за съжаление.
Коментари Харесай

Керемедчиев: Папата каза реалността такава, каквато е в момента, за съжаление

Папата сподели действителността такава, каквато е сега, за жалост. Липсата на поддръжка за Украйна е забележима, доста тежка, тя идва от Съединени американски щати. Вижда се, че в напредването на президентската акция се изостря говоренето и дейностите сред демократи и републиканци. Само че тези 120 милиарда $, които бяха планувани за помощта за Украйна, Израел и войната против " Хамас ", и Тайван, има малка вероятността да бъдат отпуснати. Даже и сега има апели на републикански сенатори нито един цент от тези пари, които са планувани, да не отидат там, където е трябвало да отидат ", каза бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев в студиото на " Денят ON AIR ".

По думите му републиканците желаят парите да се насочат към опазването на границата сред Мексико и Съединени американски щати.

" Видимо е, че през идващите месеци помощта, която е витално значима за Украйна от Съединени американски щати, няма да пристигна. В момента Белият дом измислят какви ли не измами, изпращат оръжия за Южна Корея, или за Япония, която ги препраща към Украйна. Но това не може да запълни тази дупка. Европа сега също няма потенциала да помогне на Украйна по метода, по който би трябвало. В момента сме изправени пред клювови месеци ", добави Керемедчиев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той акцентира, че руската стопанска система е минала на военно-временни равнища.

" Годишно стартира да създава към 3 милиарда снаряда и ги изстрелва - 10, даже 20 пъти повече, в сравнение с украинската войска съумява да изпрати. Украйна благодарение на Запада създава по-малко от половината снаряда от тези, които са нужни. В идващите 2 месеца има доста огромна възможност способността на Украйна да спадне. Русия да може да завоюва много огромни части от територията, които е набелязала ", разяснява някогашният зам.-външен министър.

" Тук приказваме за окупиране за провъзгласили се републики - Донецка, Запорожие. И това, което сподели папата, е доста близо до действителността, тъй като украинската войска е на ръба за опазването на своите позиции. Кулеба въпреки всичко сподели, че знамето им е жълто и синьо, а не е бяло. Преговори се водят, когато най-малко има паритет, а в този момент сме на паритет, само че огромната заплаха е украинската войска да загуби дарба да води бойни дейности без помощ ", акцентира Милен Керемедчиев.

Той е на мнение, че вероятността Тръмп да завоюва президентските избори в Съединени американски щати е огромна: " Отношенията Русия - Съединени американски щати ще преминат в друга фаза. Конфликтът в Украйна е проблем, който администрацията на Тръмп желае да реши. Но казусът с Тайван и Китай е сериозен ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР