Папа Франциск разкри, че е в ход тайна мисия за

...
Папа Франциск разкри, че е в ход тайна мисия за
Коментари Харесай

Тайна мисия за мир в Украйна? Какво е намислил папата

Папа Франциск разкри, че е в ход загадка " задача " за реализиране на мир във войната на Русия в Украйна, съобщава " Асошиейтед прес ".

Той не даде повече детайлности, само че увери, че Ватиканът е подготвен да помогне за улеснение на връщането на украинските деца, отведени в Русия по време на спора.
-->
" Готов съм да направя всичко ", акцентира Франциск по време на конференция в самолета на връщане от Унгария. " Има задача, която не е обществена и е в ход; когато стане публично притежание, ще приказвам за това ".

Франциск не разкри дали е обсъждал мирни начинания по време на разговорите си в Будапеща този уикенд с унгарския министър председател Виктор Орбан или с представителя на Руската православна черква в Унгария.

Депортациите на украински деца са мотив за безпокойствие, откогато съветските сили нахлуха в Украйна предходната година.

Франциск означи, че Светият трон към този момент е оказал помощ за посредничеството при някои обмени на пандизчии и ще направи " всичко, което е човешки допустимо ", с цел да събере още веднъж фамилиите.

" Всеки човешки жест оказва помощ. Жестовете на свирепост не оказват помощ ", посочи папата.

През март Международният углавен съд издаде заповед за арест на съветския президент Владимир Путин и за съветския комисар по въпросите на децата, които упрекна във военни закононарушения, свързани с похищение на деца от Украйна. От своя страна Русия отхвърля да е правила сходно нарушаване и твърди, че децата са преместени поради тяхната сигурност.

Миналата седмица украинският министър председател Денис Шмигал се срещна с папа Франциск във Ватикана и поиска помощ за връщането на украинските деца, взети след съветската инвазия.

" Помолих Негово светейшество да ни помогне да върнем вкъщи украинци, украински деца, които са арестувани, задържани и незаконно депортирани в Русия ", съобщи Шмигал аудиенцията.

Папа Франциск напомни, че Светият трон е улеснил някои размени на затворници чрез посолствата и е отворен към настояването на Украйна да върне украинските деца на фамилиите им.

" Размените на пандизчии минаха добре. Мисля, че това може да се случи и по този въпрос. Важно е ", съобщи той във връзка събирането на фамилиите. " Светият трон е подготвен да го направи, тъй като по този начин е редно. Трябва да създадем всичко, което е по силите на индивида ", настоя папата, написа news.bg.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР