Папа Франциск призова днес за конкретна подкрепа за населението, засегнато

...
Папа Франциск призова днес за конкретна подкрепа за населението, засегнато
Коментари Харесай

Папата поиска конкретна подкрепа за населението на Турция и Сирия

Папа Франциск прикани през днешния ден за " съответна поддръжка " за популацията, наранено от мощното земетресение, лишило живота на повече от 28 000 души в Турция и Сирия, население, което по думите му " не би трябвало да бъде забравяно ", съобщи Франс прес.

" Нека продължим да бъдем солидарни, посредством молитва и съответна поддръжка, с популацията, наранено от земетресението в Турция и Сирия ", сподели той в края на обичайна си неделна литургия за поклонници и туристи на площад " Свети Петър ", представен от Българска телеграфна агенция.

" Видях... фрагменти от тази злополука, болката на тези хора, които страдат от земетресението. Нека се молим за тях и да не ги забравяме, и да помислим какво можем да създадем за тях ", добави Светият отец.

Папа Франциск сподели също през днешния ден, че е смутен и засегнат от хвърлянето в пандиза на никарагуанския свещеник Роландо Алварес, който беше наказан на повече от 26 години затвор в латиноамериканската страна, съобщи Ройтерс.

Ортега упрекна католическите водачи в опит да го смъкват от власт след митинги, лишили живота на близо 300 души през 2018 година Оттогава държавното управление на някогашния марксистки въстаник стартира да гони от страната католически монахини и мисионери.

Алварес беше наказан в петък за държавна измяна, подкопаване на целостта на нацията и разпространяване на подправени вести, наред с други обвинявания, показва Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР