Папа Франциск одобри оттеглянето на католическия архиепископ на Минск, след

...
Папа Франциск одобри оттеглянето на католическия архиепископ на Минск, след
Коментари Харесай

Папата одобри оттеглянето на архиепископа на Минск

Папа Франциск утвърди отдръпването на католическия архиепископ на Минск, откакто той се изрече против държавното управление на Беларус и насилието против протестиращи.
Архиепископ Тадеуш Кондрусиевич получи позволение да се върне в Беларус предишния месец, откакто беше спрян да влиза в страната от август след пътешестване в Полша, където той прикани за оставката на президента на Беларус Александър Лукашенко .
 Отново арестувани на митингите в Беларус Отново арестувани на митингите в Беларус
Правоохранителните органи в Минск задържаха през днешния ден към 100 индивида, взели участие в несанкционирани акции, заяви представителят на вътрешното...
Ватиканът съобщи в малко изказване, че отдръпването е в сходство с кодекс, който разрешава на епископите да се пенсионират на 75-годишна възраст.
Докато е в Полша, Кондрусиевич, който е жител на Беларус, даде изявление за радиостанция, призовавайки за преустановяване на полицейското принуждение против протестиращи и настоявайки за оставката на Лукашенко.
Президентът, който се сблъсква с продължаващи митинги на опозицията против ръководството му, упрекна Кондрусиевич през ноември в скрит план за " заличаване на страната ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР