Папа Франциск днес отново поиска прозрачност, искреност и съпричастност с

...
Папа Франциск днес отново поиска прозрачност, искреност и съпричастност с
Коментари Харесай

Папата поиска прозрачност и съпричастност с жертвите на всякакви злоупотреби от свещеници

Папа Франциск през днешния ден още веднъж изиска " бистрота, откровеност и съпричастност " с жертвите на свещеници, а " културата на съчувствието " да бъде желана пред " културата на злоупотребата ", съобщи Франс прес.

" В последно време успяхме да чуем по-ясно постоянно заглушавания зов на нашите братя, които са жертви на корист с власт, корист с убежденията, полова корист от страна на ръкоположени свещеници ", написа папата в писмо до свещениците по случай 160 години от гибелта на френския свещеник, прочут като Светия духовник от Ар, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Ние сме твърдо ангажирани с използването на нужните промени за стимулиране радикално на просвета, опираща се на свещеническото състрадание, с цел да не намира културата на злоупотребата място за развиване ", прибавя той.

" Днес желаеме прозрачността, искреността и съпричастността с жертвите да се трансфорат в метода, по който сътворяваме историята и това да ни помогне да обръщаме по-голямо внимание на човешкото страдалчество ", декларира аржентинският папа.

През май папа Франциск промени вътрешното законодателство на Римокатолическата черква, в което в този момент е наложително свещениците или други духовници да оповестяват всяко подозрение за полово експанзия или тормоз.

Папата вкара и обвързване да се алармира всеки опит на католическата подчиненост да прикрие полови похищения от духовник или друго духовно лице. Също по този начин се подрежда на всички епархии по света до една година да основат система, която разрешава на обществеността да алармира случаи на полови експанзии.

Папата също по този начин жигосах поредицата случаи на принуждение с огнестрелно оръжие в Съединени американски щати и се моли за жертвите. Той съобщи, че тези набези са осъществени против беззащитни хора, съобщи Ройтерс. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР