Папа Франциск демонстрира чувство за хумор и добро състояние на

...
Папа Франциск демонстрира чувство за хумор и добро състояние на
Коментари Харесай

Папа Франциск: Хубавата проповед трябва да продължава не повече от 10 минути

Папа Франциск показва възприятие за комизъм и положително положение на духа по време на първия ден от визитата си в Словакия. Това е първата задгранична обиколка на папата, откакто през юли той се подложи на чревна интервенция.

Папата посети президентския замък, а след това и катедралата " Свети Мартин " в Братислава.

Снимка: БГНЕС / EPA

В отговор на въпрос на италиански публицист по какъв начин се усеща, папата се пошегува: " Все още съм жив ", а след това влезе в катедралния храм за среща със словашки свещеници и монахини. Там последва низ от смешки, които демонстрираха, че папата е в положително положение на духа.

Пред присъстващите в храма папата изнесе доброжелателно закачлив урок за това каква би трябвало да е положителната проповед. Той сподели, че тя би трябвало да продължи 10 или най-вече 15 минути и да трогва сърцата на хората, съобщи ТАСС.

Снимка: БГНЕС / EPA

" Нужно е да се мисли за вярващите. Не би трябвало в продължение на 40 минути да се приказва за неразбираеми за хората неща. Хубавата проповед би трябвало да продължава не повече от 10 минути. Тя може да е най-много 15 минути, само че единствено в случай че е доста забавна ", предложи Франциск, представен от Агенция Франс Прес и Българска телеграфна агенция.

Снимка: БГНЕС / EPA

Преди срещата с духовниците в храма " Свети Мартин " папата имаше и среща с президентката на Словакия Зузана Чапутова и други политически водачи в президентския замък. На Чапутова той сподели, че пандемията е най-голямото тестване в актуалната история, само че тя би трябвало да бъде и поука за бъдещето.

Пред водачите папата също така прикани и за приятелство, което да минава оттатък границите в една Европа, която би трябвало да съживи стопанската система си, отслабена от пандемията.

Снимка: БГНЕС / EPA

По-късно през днешния ден папата ще посети и мемориала, повдигнат за жертвите на Холокоста. Той се намира на мястото, на което едно време се е издигала синагога, унищожена от комунистическия режим в страната през 60-те години на предишния век.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР