Панически атаки удрят масово българите, сигнализират психолози пред Труд“. Жертви

...
Панически атаки удрят масово българите, сигнализират психолози пред Труд“. Жертви
Коментари Харесай

Панически атаки удрят народа

Панически офанзиви удрят всеобщо българите, алармират психолози пред „ Труд “. Жертви на тези положения стават хората в дейна възраст, само че най-засегнати са 30-40 годишните.

„ Може да се каже, че има пандемия на тревожни положения у българина “, съобщи пред вестника психотерапевтът Орлин Баев. Той разясни, че кабинетите на психолозите са цялостни с пациенти, страдащи от сходни проблеми.

Според експертите, те са провокирани главно от боязън от занемаряване, самотност, неуспех, оскърбление, неправда. Забързаният и стресов метод на живот също отключва сходни положения.

„ В множеството случаи паническите офанзиви се получават след струпване на нерви, отрицателни страсти и спорове. Проблемите в фамилията или работата също водят до сходни положения “ , описа пред „ Труд “ психологът Диана Гинова. Страдащите от тези проблеми си мислят, че са в капан, от който не могат да се измъкнат.

„ От две години получавам паник офанзиви. Когато съм в това положение мисля, че ще умра и потеглям към най-близката болница “ , показа 28-годишната Марияна. Тя търси добър психотерапевт в София, с цел да се оправи с тревогата, само че признава, че ѝ е доста мъчно. В началото се проявявали през ден, след това станали по-редки.

Атаката може да трае от 15 секунди до 25 минути. Симптомите са сърцетуптене, задушаване, трептене на крайниците, потене на ръцете, обливане на топли и студени талази, замаяност, прескачане на сърцето, раздразнителност и звук в ушите. В множеството случаи, тревожните положения се лекуват с психотерапия и медикаменти.

Министерството на здравеопазването е създал план по който 2000 общопрактикуващи лекари от цялата страна ще бъдат подготвени да разпознават от рано тревожните и депресивни положения.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР