Пандизчия от пловдивския затвор съди държавата за 100 000 лв.

...
Пандизчия от пловдивския затвор съди държавата за 100 000 лв.
Коментари Харесай

Пандизчия съди държавата за 100 бона. Нямало готвач, падала му косата

Пандизчия от пловдивския затвор съди страната за 100 000 лева Той завел желае по ред аргументи, като обобщил, че престоят му в килии в Пловдив, Пазарджик и Смолян му докарали възприятие на засегнатост, отвращение, стрес, болки и премеждия, написа " Марица ".

Мъжът обикаля по пандизите от 2013 година, като е излязъл предходната година.  Твърди, че от самото начало се сблъсквал с претъпканост на килиите, неприятна хигиена, с съществуване на дървеници, хлебарки и гризачи. Пандизчията се жалвал от липса на непрекъснато течаща топла вода, също от незадоволително естествена светлина и чист въздух. Подчертал, че храната не се подготвя от професионални готвачи и е с доста неприятно качество. На два пъти се налагало да го водят в Спешна помощ, поради мощни болки от гастрит.
-->
През февруари 2019 година почнала да му пада косата и е воден на доктор, който му изписал лекарства, само че все пак на главата му останали петна от оплешивяване и все още към момента страда от гастрит. 

С спомагателна молба прецизирал, че до момента в който е бил в Смолян, не е имал почивен ден. Бил е на лек режим, само че конвоиран с белезници. През 2020 година е воден на дело за условно предварително освобождение, само че по пътя му станало неприятно и не му била оказана лекарска помощ, описал в желае някогашния към този момент пандизчия. 

В последна сметка магистратите не почели желае му в цялостния размер от 100 бона. Присъдили обезщетение в размер на 15 253 лева " Съдът намира, че е налице незаконосъобразно безучастие от страна на чиновниците на Групово дело „ Изпълнение на наказванията “ единствено във връзка с съответно откритите обстоятелства по делото за несъблюдение на задължението за обезпечаване на задоволителна жилищна повърхност за интервал от 1907 дни ", гласят претекстовете на магистратите, почели претенциите му само по отношение на тесните килии. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР