Пандемията засили фалшивите реклами за лекарства. Има хора, които се

...
Пандемията засили фалшивите реклами за лекарства. Има хора, които се
Коментари Харесай

Дигитален маркетолог: Пандемията засили фалшивите реклами за лекарства

Пандемията ускори подправените реклами за медикаменти. Има хора, които се възползват от страстите и страха в обществото. Слуховете, които се популяризират бързо посредством цифровите медии, са друга форма на дезинформация. Това сподели в утринния блок " Добро утро, България " на " Фокус " цифровият маркетолог Ивайло Тодоров.

По думите му информираността е от основно значение, с цел да се избегне всякакво заблуждение и да могат да се управляват последствията.

`В днешно време има поток от нерегистрирани обичайни и различни средства за лекуване на съществени болести. Тези артикули с неразбираем генезис могат да се популяризират даже от инфлуенсъри, които в устрема си да изкарат повече пари, не вършат изследване за продукта ", добави Тодоров.

Той изясни, че обществените мрежи имат специфични ботове, които сканират самите реклами за продуктите и уебсайтовете, към които се препращат потребителите откакто кликнат на рекламата.

" Това, което ние като потребители можем да създадем е, когато забележим сходна реклама, да я докладваме като подвеждаща или лъжлива, с цел да я ревизира платформата. Така, в случай че има неправда, тази реклама ще бъде свалена от обществените мрежи ", сподели още Тодоров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР