Пандемията промени навиците на пътуване с градския транспорт, като хората

...
Пандемията промени навиците на пътуване с градския транспорт, като хората
Коментари Харесай

Пандемията замени транспорта с бричките

Пандемията промени навиците на пътешестване с градския превоз, като хората към този момент всеобщо избират да употребяват персоналните си коли. Немалко са съживили гниещите пред жилищата им остарели трошки, които не са употребени дълго време, като са си платили „ Гражданска отговорност “. Това написа в днешния си брой в. „ Телеграф “.

„ Живея в центъра на София и от години имаме разправии с двама съседи, които си зарязаха старите брички на паркинга, а отдават жилищата си чартърен. Колите им гниеха с години, до момента в който останалите паркираме един върху различен.

През пролетта обаче и двамата пристигнаха да си стегнат бракмите и в този момент се придвижват с тях “, описа столичанинът Милчо Кратунков.

Напоследък пък в морската столица се вижда и засилено напредване с колела, мотопеди, електрически тротинетки или пешеходци вместо пътешестване с публичния превоз. Подобно е ситуацията и в другите огромни градове на страната.

Автомобилният поток в Добрич също доста се е нараснал след пандемията. Градският превоз е организиран единствено и само с микробуси (преди години бе закрит тролейбусният превоз и бяха бракувани огромните автобуси).

Поради ограничавания потенциал на микробусите и дребното разстояние сред пасажери и седалки, множеството добричлии избират персоналния превоз или таксиметровите услуги
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР