Пандемията от Ковид-19 рязко промени живота ни и създаде сериозни

...
Пандемията от Ковид-19 рязко промени живота ни и създаде сериозни
Коментари Харесай

Как да победим стреса с техники за дишане и медитация

Пандемията от Ковид-19 внезапно промени живота ни и сътвори съществени предпоставки за увеличение на равнищата на стрес. Какви са техниките на дишането за оправянето със напрежението, по какъв начин можем да повишим силата си в работна конюнктура и по какъв начин да направляваме страстите си?

"Не единствено физически, само че и душевен доста ни афектира Ковид-19. Това, което следя на нашите курсове за дихателни извършения и медитации, е че има огромен растеж на хората с под паника разстройства, офанзиви, даже меланхолия. Слава Богу, имаме инструмент - нашите дихателни извършения и медитация оказват помощ ", съобщи българският представител на фондацията "Изкуството да живееш " (Art of Living) с създател Шри Шри Рави Шанкар - Константин Драгов в "България заран ".

"Дишането оказва помощ, тъй като е обвързвано с нашите страсти. То въздейства, забелязали сте, че се трансформира. Това, което използваме в курса ни, е тази връзка в противоположна посока - посредством дишането да успокоим страстите, да се почистим отрицателните страсти ", изясни Драгнев.

От фондацията "Изкуството да живееш " предлагат по няколко минути дневно да се отделят за дишане и медитация.

"То е като денталната хигиена - всеки ден си мием зъбите. По същия метод имаме и ментална хигиена - да почистим мозъка си от отрицателни мисли. И тогава в всекидневието си ще останем по-стабилни. Тогава мозъкът ни с дишането ни са по-стабилни ", уточни българският представител на фондацията пред Bulgaria ON AIR.

И сподели една от техниките за дишане: "Първа стъпка - човек може да си постави ръка на гръдния панер и да диша с горната част. Поема се надълбоко въздух и се движи лявата ръка. След това слагаме дясната ръка на стомаха и дишаме със стомаха. Слагаме лявата ръка горе, дясната долу, и когато вдишваме, първо издуваме стомаха и продължаваме да вдишваме, до момента в който се издуе и гръдният панер. След това издишваме и се прибира гръдният панер, а след него и стомахът ", показва Драгов.

"Медитацията ни учи по какъв начин да живеем в сегашния миг, по какъв начин да почистим мозъка си. Там използваме тон, който е като дребна мантра. Той води мозъка ти надълбоко, медитацията е разпределяне на мозъка. Една медитация 20 минути се равнява на 2-3 часа сън ", уточни още гостът в студиото.

Най-ефективните медикаменти против напрежението са дишането и медитацията, безапелационен е той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР