Пандемията от коронавируса и отражението на тази криза върху психическото

...
Пандемията от коронавируса и отражението на тази криза върху психическото
Коментари Харесай

Пандемията и отражението ѝ върху психическото здраве обсъждаха специалисти в Атина

Пандемията от ковид и отражението на тази рецесия върху психическото здраве обсъждаха изтъкнати експерти от целия свят на конгрес в Атина.Депресия и страхова невроза демонстрира всеки трети,преболедувал Covid, установяваха психиатрите.Маргаритис Схинас, заместник-председател на Европейската комисия, заяви, че се изготвя обща европейска стратегия за превъзмогване на тези характерни проблеми вследствие на Covid рецесията.
Една от обществените групи, която е предразположена към душевен проблеми, са децата. Затова лекарите оферират да се ускори работата на психиатри и психолози в учебните заведения.

Възръстните хора от началото на Covid рецесията живеят в изолираност, което също води до утежняване на душевното здраве. За тях ще се провеждат екипи за обществена помощ със специфичен акцент върху психическия здравен статус.
Схинас установи на конгреса, че пандемията е основала " безмълвна рецесия на душeвността " и би трябвало да се вземат бързи ограничения в тази тенденция.

Д.р Ханс Крюге, шеф на Европейското районно бюро на Здравната организация, предложи да се работи за превъзмогване на дълготрайното влияние на пандемията върху душевното здраве на младежите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР