Пандемията от коронавирус продължава да променя пазара на недвижими имоти.

...
Пандемията от коронавирус продължава да променя пазара на недвижими имоти.
Коментари Харесай

Заведението - новият офис

Пандемията от ковид продължава да трансформира пазара на недвижими парцели. Повишава се търсенето на къщи със лични дворове и по-просторни жилища, наоколо до града.

" Хората търсят шир, въздух, персонално пространство, което да не е затворено сред стените на жилището.

Започнаха да се търсят както извънградски парцели - къщи, вили, имоти, които са в непосредствена непосредственост до София, по този начин и партерни жилища ", разяснява Юлияна Шехерова-Димитрова, специалист по недвижими парцели, пред NOVA.

" Цените остават постоянни, няма сериозна смяна при тях. От началото на годината пазарът остана постоянен, уравновесен ", споделя още Димитрова.

Докато  на жилищния пазар се регистрира растеж на покупко-продажбите  с парцели по отношение на миналата година, то пазарът на офис площи не може да се похвали със същото. Причината е решението на огромна част от фирмите да оставят чиновниците си да работят от дивана.

Празните офиси поради работа от у дома към този момент не са довели до прекъснати контракти, само че основават нови трендове - за преотдаване на към този момент наети площи. " Офисният пазар не е понижен. Той е в застой, няма огромно придвижване на него, само че офис постройките не се изпразват. Визуално са празни, тъй като няма хора в тях, има единствено 30% в тях ",казват специалистите.

Дистанционната работа пък роди нова концепция - тази, при която превръщаш обичаното кафене в твоя нов офис.

Основното, което ги вълнува, е скоростта на интернета, качеството на връзката, много постоянно влизат и поставят слушалки, изолират се, с цел да организират служебни диалози ", разясняват притежатели на заведенияа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР