Пандемията от COVID-19 и наложената социална изолация доведе до дигитализиране

...
Пандемията от COVID-19 и наложената социална изолация доведе до дигитализиране
Коментари Харесай

Експерти: Работата от вкъщи заради пандемията създава нови киберзаплахи

Пандемията от COVID-19 и наложената обществена изолираност докара до дигитализиране на нашия живот и до интензивно включване в световната мрежа. Това отвори благоприятни условия за кибер офанзиви и докара до нови провокации пред сигурността. Това съобщи Красимир Симонски, заместник-председател на Държавна организация "Електронно ръководство " /ДАЕУ/, при разкриване на уебинар, отдаден на провокациите пред кибер сигурността през 2021 година Това оповестиха от ДАЕУ.

"Наложилият се нов метод на отдалечена работа, изправи обществените институции, бизнеса и жителите пред няколко огромни провокации - увеличение на закани и произшествия със сигурността, непълен потенциал за обезпечаване на далечен достъп (VPN) и увеличени опасности заради неконтролирани устройства, употребявани от чиновници за работа от у дома ", добави Симонски. Той означи, че през декември 2020 година Европейска комисия показа нова инструкция, по отношение на ограниченията за високо общо равнище на киберсигурност в целия Европейски Съюз, както и нова инструкция за киберустойчивост на сериозни обекти и мрежи.

Експерти демонстрираха пред участниците в уебинара какъв брой уязвима може да е една организация, по какъв начин се събира нужната информация, с цел да може тя да бъде атакувана в подобаващия миг. Откриването и ръководството на случаите е от изключителна значимост, сподели Мирослав Стефанов, ръководител на Българската асоциация по киберсигурност.

Уебинарът е проведен от ДАЕУ, Портала на българските общини-KMETA.bg и Клъстер за осведомителна сигурност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР