Пандемията катализира страшно много процеси, които започнаха в големите организации

...
Пандемията катализира страшно много процеси, които започнаха в големите организации
Коментари Харесай

Щастие на работното място? Ключов е балансът

„ Пандемията катализира ужасно доста процеси, които започнаха в огромните организации още преди този момент “, това съобщи Катя Димитрова, съосновател и ръководещ сътрудник на информационната група „ Интрапартнес “ в границите на третия публичен диалог „ Щастието на нацията “, проведен от сп. „ Мениджър “.

„ На първо място – дигитализацията. Всички бизнеси трябваше да създадат тази стъпка, с цел да могат да оперират. – сподели още тя. - Взаимоотношенията шеф – чиновник се сложиха на нова основа, какво е значимо и за давете страни на пазара за търсенето и предлагането. Диалогичността се ускори. “

Независимо дали организациите са дребни или огромни, слагането на индивида в центъра на процесите бе също нещо, което изкристализира, добави госпожа Димитрова.

Как се трансформираха упованията на чиновниците вътре в компанията?

„ Една от най-важните функции на фирмите и HR експертите бе да основат чувството за финансова непоклатимост на чиновниците “, добави Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен шеф на Българска асоциация за ръководство на хора

„ Компаниите трансформираха връзката си – те започнаха да споделят постоянно със своите чиновници по какъв тъкмо метод компанията минава през рецесията.

Сега хората чакат доста повече еластичност от своите работодатели – видяха, че това е допустимо и отсега нататък това условие ще продължава да е главно “, добави още госпожа Господинова-Георгиева.

Ключовата роля на мениджъра

„ Мениджърите, несъмнено, имаха същите страхове, които и техните чиновници “. Те обаче бяха тези, които трябваше да открият по какъв тъкмо метод тяхната компания да преодолее всички провокации, поемайки по един много по-непознат път.

Психическото здраве на хората

Какво вършат фирмите, с цел да подобрят цялостното психическо здраве на своите чиновници? „ Хората би трябвало да продължат да поддържат връзка – съобщи Кристина Иванова, шеф на TELUS International Bulgaria и вицепрезидент интервенции за България и Турция. - Ние въведохме извънредно доста платформи, през които хората да продължат да си поддържат връзка и приказват. Имахме разнообразни корпоративни стратегии с психолози, към които хората демонстрираха ужасно огромен интерес. Не единствено за самостоятелни, само че и за групови сесии. “

Организирахме най-различни интензивности, които са както потребни, по този начин и значими – в това число готварски курсове, курсове за правене на коктейли и така нататък, разяснява още госпожа Иванова.

Идва ли времето на по-кратката работна седмица?

„ Ключовата дума е баланс “, съобщи Катя Димитрова. - По-скоро идва края на момента, в който измерваме осъществената работа в дни или часове. Има работя и тя би трябвало да бъде свършена с баланс. „ Хората би трябвало да бъдат задоволително стимулирани, че те да дадат резултат, да свършат работата, която се изисква от тях, в период. Ако хората са щастливи на работното място, те ще го създадат “.

Нивото на лична отговорност и равнището на грижа, която работодателят демонстрира, ще способства за това да не броим броя на работните дни или часове, сподели още госпожа Димитрова.

Как построяваме резистентен екип, който не е физически дружно от самото начало?

Важен е самостоятелният метод, счита Полина Господинова-Георгиева. „ Това изисква ужасно доста вложения от страна на мениджърите – както на време, по този начин и на старания. Това обаче се отплаща в преданост “, безапелационна е тя.

„ Да, на мениджърите ще им е извънредно мъчно да ръководят екипи, които са нито рак, нито риба – т.е. малко у дома, малко в офиса. Стана ясно обаче, че от отдалеченост може да се работи. “ В случая мениджърите ще би трябвало да могат да провиснал контрола, без да го изгубят, разяснява госпожа Господинова-Георгиева.

Събитието се реализира с поддръжката на:  TELUS International ; BAT

Официален кафе сътрудник:  Costa

Комуникационен сътрудник:  INTERIMAGE

Медийни сътрудници на самодейността са : bTV, dir.bg, НПО Портал, Bloomberg TV Bulgaria Dnes.bg

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР