Пандемията е увеличила до голяма степен състоянието на най-богатите хора

...
Пандемията е увеличила до голяма степен състоянието на най-богатите хора
Коментари Харесай

Състоянието на 10-те най-богати в света се е удвоило през пандемията

Пандемията е нараснала значително положението на най-богатите хора в света, само че и е довела до увеличение на живеещите в беднотия, разгласи благотворителната организация „ Оксфам “, съобщи Би Би Си.

По-ниските приходи за най-бедните пластове от международното население способстват за гибелта на 21 000 души всеки ден, се споделя още в отчетът на „ Оксфам “.

Но 10-те най-големи богаташи на планетата са нараснали повече от два пъти своето общо положение от март 2020 година

„ Оксфам “ нормално разгласява отчет за световното неравноправие при започване на Световните стопански конгрес в Давос.

Събитието елементарни събира хиляди корпоративни и политически водачи, звезди, деятели, икономисти и публицисти в швейцарския ски курорт за панелни полемики, празненства и бърборене безкрай, отбелязва Би Би Си.

Но за втора поредна година срещата, планувана за тази седмица, ще бъде онлайн след появяването на новия вид на ковид Омикрон.

Според данните на „ Форбс “, представени от „ Оксфам “, 10-те най-богати хора на планетата са Илон Мъск, Джеф Безос, Бернар Арно и семейство, Бил Гейтс, Лари Елисън, Лари Пейдж, Сергей Брин, Марк Зукърбърг, Стийв Балмър и Уорън Бъфет.

Общото им положение се е нараснало от 700 милиарда до 1,5 трилиона $, само че със обилни разлики сред тях. Състоянието на Мъск е скочило с над 1000%, а това на Гейтс с по-умерените 30 на 100. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР