Пандемията дойде, затвориха ни вкъщи и всички седнахме пред екраните

...
Пандемията дойде, затвориха ни вкъщи и всички седнахме пред екраните
Коментари Харесай

Кой печели от пандемията?

Пандемията пристигна, затвориха ни у дома и всички седнахме пред екраните – само че не с отдалеченото в ръка, с което изтощено да сменяме канали, а с мишка, с която трескаво да търсим следващия сериал, който да запълни безкрайните ни дни.

Случайно или не, едни най-печелившите от тази обстановка (освен, естествено, фармацевтичните гиганти), се оказаха точно стрийминг платформите Netflix, HBO, Amazon Prime, Disney+ и други И едва ли инцидентно точно те са едни от най-големите поддръжници (особено финансово!) на политиката на Джо Байдън.
Милиони абонатиГодишно изследване за навиците в Обединеното Кралство демонстрира, че затворените у дома прекарват приблизително 40% от будните си часове пред екрана, а след началото на пандемията за услугите на Netflix, Amazon Prime и Disney+ са се абонирали 12 милиона нови консуматори.

В Съединени американски щати изследвания демонстрират, че средностатистическият консуматор заплаща за към четири такива абонамента. Кабелните малките екрани са най-засегнатите от триумфа на стрийминг услугите, a първите месеци на пандемията са изключително тежки за тях с голям брой анулирани спортни събития и възходящия вкус на потребителите за ново и разнообразно наличие.
Стрийминг колосът Netflix съумя да притегли рекордните 34 милиона клиенти за 2020 година, регистрира 790 милиона $ тримесечна облага, а годишните им доходи се равняват на 6.4 милиарда $. Междувременно Disney+ натрупа 86.6 милиона клиенти в международен мащаб през първата си година, а HBO MAX, който започва едвам през май 2020 година, разполага с 12.6 милиона клиенти в Съединени американски щати. В средата на 2021 година фирмите AT&T и HBO MAX „ сляха “  услугите си като разрешиха на консуматори с безграничен мобилен проект да се възползват от HBO MAX гратис. Според Джон Станкли, основен изпълнителен шеф на AT&T Inc., „ общата мощ на двете компании съумя да притегли над 44 милиона нови клиенти в Съединени американски щати ”.

Огромният триумф на стрийминг услугите докара и до повишаването им. През октомври 2020 година Netflix разгласи, че ще стартира да таксува $1 повече на месец за общоприет проект и $2 повече за премиум проект. Disney+ последва този образец седмици по-късно с новината за нарастване от $1, започващо през 2021 г.Зрителите, които търсят улеснение в комбинацията сред стрийминг, кабелна телевизия и стратегии онлайн, неотдавна получиха информация за 16-18% нарастване в цените на услугите на Hulu + Live TV – новите цени са с цели $10 по-високи на месец.

Милиони за Байдън
Личностите зад мултимилионните компании се трансфораха в съдружници на американското държавно управление в битката против вируса.

Данни от Peoples Vaccine Alliance разкриват, че през 2021 година фирмите, които стоят зад две от  имунизациите срещу COVID-19, ще създадат общо брутни облаги с 34 милиарда $, което се равнява на над хиляда $ в секунда, 65 000 $ на минута или 93,5 милиона $ дневно. Тези компании издигнаха петима нови милиардери по време на пандемията с общо чисто благосъстояние от 35,1 милиарда $.
Над 90 милиардери с общо благосъстояние от над $380 милиарда са вложили в администрацията на 46-тия президент на Щатите, Джо Байдън. Някои от тях са Рийд Хейстингс – съосновател и изпълнителен шеф на Netflix; Дъстин Московиц – съосновател на Фейсбук Inc.; Еван Уилямс – съосновател на Twitter; Ерик Шмит – някогашен ръководител на Google; Джефри Скол – първият чиновник и президент на eBay; Шон Паркър – първият президент на Facebook; Лорин Пауъл Джобс – някогашната жена на Стив Джобс, наследила милиарди в акции на Apple и Disney, както и доста други.
В първата половина от 2021 година създателят на Amazon Джеф Безос отворено изрази поддръжката си за инфраструктурния проект на Байдън на стойност 2 трилиона $, както и за предлагането му за повишение на корпоративните налози.
Абонамент за стрийминг услуга или профил в обществена мрежа ни дават забавление, развлечение и многообразие, изключително в дните, в които стоим затворени у дома. Войната за вниманието на потребителите продължава, тъй като имено то е една от най-ценните валути на нашето време.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР