Панайот Чанков се ражда с детска церебрална парализа. Родом е

...
Панайот Чанков се ражда с детска церебрална парализа. Родом е
Коментари Харесай

Момче с церебрална парализа изкачи връх Шипка за по-малко от час

Панайот Чанков се ражда с детска церебрална парализа. Родом е от Сливен, а сега живее в Ямбол. От дребен мъчно извършва съществени двигателни придвижвания. През годините е изпитвал усложнения даже да пие вода и да се храни, само че силата на духа му е по-силна от диагнозите на лекарите.
Днес Панайот е на 28 години и е троент участник на международно състезание по канадска битка, притежател е на втори дан по карате киокушинкай и е един от най-хубавите спортисти в света по набирания на махленски фитнес (street workout).
Той не стопира да провокира себе си, с цел да потвърди, че човешките благоприятни условия са безкрайни и за тях са нужни само религия и воля на духа. Последното му предизвикателство е изкачването на връх Шипка - 894 стъпала за 51 минути.




" Преди малко повече от година и половина получих травма и за към 6 месеца въобще не можех да стъпвам на крайници си. Ходих на доктори, само че без триумф. Въпреки всичко отказвах да се примиря. Малко по-малко започнах да се размърдвам, натоварвайки крайници и си сложих нова цел - в границите на една година не просто да се възвръща, а да сбъдна още една от фантазиите си - да изкача самичък стъпалата на Шипка ", споделя Панайот особено за.
 Да пребориш церебралната парализа със спорт и мощна воля (ВИДЕО + СНИМКИ) Да пребориш церебралната парализа със спорт и мощна воля (ВИДЕО + СНИМКИ)
Панайот Чанков се ражда с детска церебрална парализа. Родом е от Сливен, а сега живее в Ямбол. От дребен мъчно извършва съществени д...
И го прави на 24-ти май, денят на българската книжовност.
Цялата история на момчето, вижте .


Автор: Габриела Андреева
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР