Паметникът на Альоша осъмна надраскан с червени надписи. Те гласят

...
Паметникът на Альоша осъмна надраскан с червени надписи. Те гласят
Коментари Харесай

Паметникът на Альоша в Пловдив осъмна с надписи убийци и събаряй СНИМКИ

Паметникът на Альоша осъмна надраскан с червени надписи. Те гласят „ Убийци ” и „ събаряй ” и „ алена паплЪч ”.

Това се случва дни, откакто на Бунарджика бе проведен флашмоб в памет на жертвите на комунистическия режим у нас. Участниците в събитието тогава сложиха табела, която гласеше,чемонумента символизира тези, които " окупираха България, избиха и репресираха нейната интелигенция и я трансфораха от съвременна европейска страна в изостаналасъветска провинция ". Табелата, обаче е изхвърлена на скалите под паметника, предаде . Междувременно други съперници на монумента са сложили надписи, които ще останат,докато небъдат почистени. 

Както и ориста на паметника, по този начин и този тип митинг разделиха пловдивчани. Според едни, надписът е на място и управляващите би трябвало да се вслушат в него, а съгласно други това е просто вандалска демонстрация и по-никакъв метод няма да усъвършенства градската среда. Мнозина обаче упорстват в райнона на монумента да бъде сложена непрекъсната табела, която да съдържа справедливи обстоятелства от историята на страната. 

Това не е първата протестна акция в града по отношение на паметника, като пловдивчани се бяха събрали и в отбрана на монумента пред общинския съвет под тепетата. Към момента градските управляващи не приоритизират бутането на паметника. Като кметът Костадин Димитров съобщи, че първо ще се занимае с по-належащи проблеми на града.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР