Памела и Васко на концерт в София, фото Площад Славейков  Известната

...
Памела и Васко на концерт в София, фото Площад Славейков  Известната
Коментари Харесай

Скъпа приятелка изненада Васко Василев в София

Памела и Васко на концерт в София, фото " Площад Славейков "   

Известната пианистка Памела Никълсън, която е бивше гадже, първа другарка и партньорка на сцената с Васко Василев, беше изненадата подарък за юбилея на международния цигулар. Корифеят в класиката, който беше за броени часове в София, с цел да чества 50 със страховит 100-минутен концерт и доста почитатели, призна, че в действителност не е очаквал Памела да дохвъри от Лондон в разгара на пандемията в Англия. За разлика от майката на Ванеса Мей една друга дама си спести воаяжа до София – японката Томо, с която Васко е двойка от много години насам.        

Въпреки че беше единствено за денонощие в София, виртуозът, който дойде с 300-годишната си цигулка „ Амати “, съумя да раздаде задоволително подписи върху книгата албум със фотоси на Христо Русев, разкриващи моменти от живота му. Преди това Васко въодушевено някои от най-любимите си части. Той стартира с паметната мелодия на великия Енио Мориконе от „ Имало едно време на Запад “. „ Това беше първият филм, който гледах в тогавашното кино „ Сердика “. Запомних го и тъй като тогава видях Клаудия Кардинале гола “, върна лентата усмихнатият чаровник, който зарадва познавачите и с музиката от „ Имало едно време в Америка “.  После опъна лъка за Кармен и показа, че пристрастеността му към огнената циганка избуява в Москва, до момента в който е в учебното заведение към Консерваторията. „ Майка ми разказваше, че всяка заран съм ставал от леглото ядосан на света, а филмът на Карлос Саура „ Кармен “ като че ли ме е събудил от някакъв сън. Самите испанци пък не крият, че най-хубавата испанска музика е написана от французи “. За да удостовери това, след Бизе маестрото изсвири и Рондо капричиозо на Сен Санс. Когато пристигна ред на огромния Астор Пиацола, поклонниците на Васко към този момент бяха наелектризирани и викаха „ Браво “. Васко почерпи гостите си с няколко фамозни танга и шлагери на Стинг и „ Би джийз “, а Шуберт и Вивалди предизвикаха още еуфория измежду десетките ценители на високото му изкуство, които най-малко три пъти му изпяха „ Честит рожден ден “. За бис още веднъж извърши атмосферата със пристрастеността на Либертанго. Балоните с надпис „ Всички обичат Васко “ бяха спомагателните любовни акценти в интериорите. На финала Диляна Попова, с която Василев постоянно общуваше през преди малко миналото лято, се включи във фойерверките край тортата.

Васко не пропусна да напомни, че заслугата той да е благополучен със своята цигулка „ Амати “ е на майката на Памела Никълсън. Едва на 21, Василев към този момент е концерт занаятчия в операта на Лион и мечтае да има изключителния инструмент, само че, естествено, това е невероятно – сумата, която би трябвало да заплати, е голяма и непостижима за оня начален интервал от кариерата му. Тогава майката на Памела - бабата на неговата ученичка Ванеса Мей - залага личната си къща и в продължение на 25 години Васко погасява вноските, като и до момента постоянно благодари за жеста на тази изумителна дама. „ Всичко да си върви, както до момента – друго не желая “, беше прям Васко точно на юбилея си.

 „ Да правиш всичко с обич е единственият метод да живееш добре. И тъй като животът е прекомерно къс, би трябвало да се занимаваш с това, което ти доставя наслаждение, всяко деяние и труд да носят горделивост и наслада “, е философията на Васко, който въпреки  международните си триумфи, в никакъв случай не не помни кой е и от къде е тръгнал. „ Истината е напълно простичка - никой нямаше да ми обръща внимание, в случай че не беше музиката ми. Не съм забавен с нещо друго. Какъв е моят персонален живот, какви са мненията ми - това няма значение, защото нито съм политик, нито съм мъдрец “.

В томчето на Книгомания музикантът споделя и още нещо съкровено – че един ден като се пенсионира, може би ще остане в Испания, където той към този момент се снабди с дом във Валенсия. „ И... може би ще имам дребен ресторант, в който да групирам приятелите си и да вършим безкрайни музикални импровизации с доста смях и равнодушие. Може и към този момент да се е случвало в някой предходен живот… “ 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР