Пълноценният сън играе важна роля за физическото и психическото здраве

...
Пълноценният сън играе важна роля за физическото и психическото здраве
Коментари Харесай

Това е най-опасната поза за сън

Пълноценният сън играе значима роля за физическото и психическото здраве на човек.

Факт е, че прекарваме една трета от живота си точно в сън. Но все пак не всеки от нас съблюдава рекомендацията за неговата дълготрайност, а точно 7-8 часа на ден.

Освен продължителността и непрекъснатостта на съня, от голяма важност е и позата, в която заспиваме.

Според ортопедичния хирург Хумен Меламед от Лос Анджелис, заради неправилна позиция на тялото през нощта, при 80% от популацията ще зародят проблеми с гърба в даден миг.
Какво споделя за вас позата, в която спите?
Езикът на тялото приказва красноречиво за нас самите, даже когато спим. Експерти за следили връзката сред позите на тялото по време...
Прочети повече
Позата, в която спим, може да аргументи болки в гръбначния дирек, стомашно-чревни разстройства и даже прибързано стареене.

Коя позиция на тялото съгласно специалистите е най-опасна за здравето?
Експертите настояват, че в случай че човек спи по тил с вдигнати ръце, той рискува да се снабди с увреждане на нервите на врата и раменете. Въпреки обстоятелството, че тази поза за сън надалеч не е измежду най-популярните, 50 от 1000 души избират да спят по този метод.

Освен това специалистите не предлагат спането по стомах – в тази поза естествената извивка на гръбначния дирек се нарушава, което способства за нараснал напън върху мускулите и ставите. Това може да докара до изтръпване и болежка.

Препоръчително е да се откажете и от спането в поза " ембрион ". Тя може да аргументи болки в шията и гърба, да докара до преждевременната поява на бръчки, болки в провисване на гърдите. Задължително е раменете и шията да са в вярна позиция по време на сън.

Коя поза за сън се приема за оптимално най-хубавия вид?
Как да подобрим съня си през зимата?
През зимния интервал наподобява, че сънят в никакъв случай не ни доближава. Как да създадем съня си по-добър и да се разсънваме бодри? Важна е темпера...
Прочети повече
Спането по тил с опънати към тялото ръце е идеалната поза за сън, гарантираща здравето на нашето тяло. Тя подсигурява задържане на гръбнака и шията в естествената им позиция.

Освен това предотвратява киселинния рефлукс и появяването на бръчки по кожата. Въпреки това, не се предлага да потреблението повече от 1 възглавница за спане в тази поза, тъй като това може да докара до появяването на болежка.

За да се чувствате добре денем, пробвайте да си осигурите задоволително пълностоен сън в оптималната за тялото ви поза.

Важно: Статията е само с информативна цел и предоставената в нея информация и не може да замести консултацията с доктор и професионалната здравна помощ. Ако имате някакви здравословни проблеми, неотложно се консултирайте със съответния експерт.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР