Пълното въздействие на санкциите към руския петрол ще влезе в

...
Пълното въздействие на санкциите към руския петрол ще влезе в
Коментари Харесай

МАЕ: Доставките на руски петрол ще спаднат двойно през май

Пълното влияние на глобите към съветския нефт ще влезе в действие от май , осведоми Агенция Ройтерс. Това заяви през днешния ден Международната организация по енергетика (МАЕ).

И въпреки всичко по-ниското търсене на фона на скока на COVID-19 в Китай, увеличението на производството от производителите от ОПЕК+ и отвън него, дружно с най-голямото потребление в миналото от спешно предпазване на нефт от Съединените щати и техните съдружници, членове на МАЕ, би трябвало да предотвратят всеки изострен недостиг, се споделя в отчета.

" Засега одобряваме, че загубите ще набъбнат до приблизително 1,5 милиона барела дневно за месеца, защото съветските рафинерии понижават производството си още повече и купувачите се отдръпват ", заяви основаната в Париж организация в месечния си отчет за петрола.
 ОАЕ: Световният пазар се нуждае от съветския нефт
ОАЕ: Световният пазар се нуждае от съветския нефт

Няма производител в света, който може да замести съветската продукция

" От май нататък близо 3 милиона барела дневно могат да останат отвън пазара , защото влиза в действие цялостното влияние на разширяващото се непринудено ембарго, водено от клиенти, върху Москва.

Руското затваряне протича по-бавно, в сравнение с МАЕ предвижда предишния месец, когато видя загубата от 3 милиона барела дневно, която влиза в действие от април.

Блокадите за попречване на разпространяването на ковид в Китай, дружно с по-ниското от плануваното търсене през първото тримесечие, изключително от Съединените щати, накараха МАЕ да намали прогнозата си за световно търсене на нефт за годината с 260 000 барела дневно .
 ОПЕК предизвести Европейски Съюз: Руският нефт няма опция
ОПЕК предизвести Европейски Съюз: Руският нефт няма опция

Европейската комисия изготвя оферти за вероятно налагане на ембарго върху съветския петрол
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР