Пълна промяна в министерство на икономиката. Това решиха партиите, начело

...
Пълна промяна в министерство на икономиката. Това решиха партиите, начело
Коментари Харесай

Преговорите решиха: Пълна промяна в министерство на икономиката

Пълна смяна в министерство на стопанската система. Това взеха решение партиите, отпред с " Продължаваме промяната ", които от 10 ч. през днешния ден договаря за новия съдружен кабинет. В Разговорите, които се излъчват онлайн, вземат участие Българска социалистическа партия, ИНТ и Демократична България.

Икономическото министерство уголемява още активността си и към него към този момент ще са и нововъведенията. То ще се споделя Министерство на стопанската система и нововъведенията, договориха са четирите партии.

„ Радвам се, че всички се сплотяваме върху тази концепция, че това ще бъде фокус и би трябвало да го покажем и на институционално равнище “, съобщи Калина Константинова от Политическа партия.

Преобразуването на икономическото ведомство е концепция в предизборната стратегия на „ Продължаваме промяната “. Тя планува министерството да ръководи координирано активността на ББР, Фонда за нововъведения, Фонда на фондовете, Европейските фондове за конкурентоспособност и Българската организация за експортно обезпечаване в една обща тактика с фокус върху новостартиращи компании с високо равнище на нововъведения и експортен капацитет.

„ Преобразуването е обвързвано освен с добавяне, само че и с изваждане. Има такива неща в Министерството на стопанската система, които просто не знам за какво са там, в това число и напоителните язовири. Просто е безумно. „ Екоантрацит “ и „ Екоинженеринг “ за какво са там – никаква концепция. Така че там ще би трябвало много да поработим. “, сподели Кирил Петков по време на договарянията.

Според топ финансиста на Има Такъв Народ Любомир Каримански в по-далечна вероятност следва да се намерения дали и Министерството на труда и обществената политика да не се трансформира. Той счита, че трудът също би трябвало да премине към икономическото ведомство.

Ударно увеличение на вложенията в България да е във фокуса на бъдещото ръководство, взеха решение още четирите партии.

Бургаският народен представител на Българска социалистическа партия Петър Кънев показа опита си като ръководител на парламентарната комисия по стопанска система в предходните парламенти. Той счита, че отрасловите регулатори следва да се явяват по-често на чуване в Народното събрание, като даде образец с Комисията за финансов контрол. Според Кънев би трябвало да се спре практиката основни законодателни промени да се прокарват сред първо и второ четене без публично разискване.

Т.е. да имаме нулева толерантност към простотиите в Народното събрание, пошегува се на собствен ред Кирил Петков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР