Пълна промяна ще претърпи структурата на властта след влизането на

...
Пълна промяна ще претърпи структурата на властта след влизането на
Коментари Харесай

Пълна промяна във властта. Как се разместват агенциите?

Пълна смяна ще претърпи структурата на властта след влизането на Кирил Петков и Асен Василев в нея. Споразумението за новия кабинет планува разбъркване на държавните организации и ведомства.

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) и Изпълнителна организация по горите (ИАГ) минават от Министерство на земеделието към Министерски съвет.

Към Министерство на финансите отива Дирекция " Централно Координационно Звено " от Министерски съвет, както и Изпълнителна организация " Сертификационен одит на средствата от Европейските аграрни фондове ".

Вицепремиерът по дейно ръководство ще управлява дирекция " Добро ръководство " в Министерски съвет, Института за обществена администрация в МС; Дирекция " Модернизация на администрацията " в МС; Центровете за споделени услуги на база Дирекции " Човешки запаси ", " Информационни технологии ", " Управление на собствеността ", " Счетоводство " от всички ведомства към Министерски съвет.

В ресора на вицепремиера по дейно ръководство минават още и " Български пощи " ЕАД, които до момента бяха към Министерство на превоза осведомителните технологии и известията /МТИТС/, Агенцията по геодезия, картография и кадастър, част от Министерство на районното развиване и благоустройството /МРРБ/, Главна дирекция " Гражданска регистрация и административно обслужване " от Министерство на регионалното развитие. В ресора на новия вицепремиер минава и Агенция по вписванията от Министерство на правораздаването /МП/.

Заместник министър-председател и министър на стопанската система и промишлеността ще поеме " Транспортно строителство и възобновяване " ЕАД от МТИТС.

" Държавна петролна компания " ЕАД се закрива.

Към Министерството на външните работи отива Държавна организация за българите в чужбина от Министерския съвет. Към министъра на правораздаването минават дирекция " Съдебна отбрана " от МФ. Към Министерство на здравеопазването минават всички държавни лечебни заведения.

На послушание на министъра на нововъведенията и растежа ще са основна дирекция " Европейски фондове за конкурентоспособност " от Министерство на стопанската система /МИ/, дирекция " Насърчителни ограничения и планове " от МИ, Държавна организация за научни проучвания и нововъведения от Министерски съвет, " София Тех Парк " ЕАД, " Българска банка за развиване " ЕАД, " Фонд управител на финансови принадлежности в България " ЕАД, както и Българска организация за вложения.

Към министъра на електронното ръководство минава Държавна организация електронно ръководство от Министерски съвет, Дирекция " Информационни технологии " от МТИТС, " Информационно обслужване " АД.

Структурата на Министерски съвет ще бъде осъществена без нарастване на общата щатна бройка на държавната администрация, е планувано в съглашението.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР