Пълна каша са новите поправки в Закона за частната охранителна

...
Пълна каша са новите поправки в Закона за частната охранителна
Коментари Харесай

Вместо яснота Маноил Манев от ГЕРБ внесе хаос в поправките за частната охрана

Пълна каша са новите ремонти в Закона за частната охранителна активност. Това усещане сътвори разногласието в предаването ”Тази заран ” за тях сред националният представител от ГЕРБ Маноил Манев и Татяна Иванова, представител на клъстър „ Сигурност ”.
Маноил Манев убеждава по какъв начин частната защита ще се грижи за имуществото на общината против възнаграждение и по какъв начин щяла да пази публичния ред. В същото време не оспорва обстоятелството, че работа на полицията е да се грижи за сигурността на хората. На въпроса обаче къде е границата сред частната защита и полицията, не можа да отговори.

Законът е писан от Министерство на вътрешните работи за бизнеса. Министерство на вътрешните работи си има задоволително проблеми, с цел да се занимава с този закон. Той има свръхрегулация – има разпоредба за сигурност и сигурност, която връзва ръцете. Ако охранителят види закононарушение, ще може да работи както всеки елементарен жител. Той ще може да задържи лицето и да го съобщи на Министерство на вътрешните работи. Няма никакви пълномощия повече, разяснява Татяна Иванова от клъстър „ Сигурност”.

Ако Съвет за електронни медии каже на медиите с какви компютри и с какви коли да върви на събития, публицистите по какъв начин ще реагират? Този закон е тъкмо подобен, продължи тя.

Кой ще прави контрола по тази уредба?, пита Иванова.

Естествено че Министерство на вътрешните работи, отговори й Манев, с което още повече задълбочи чувството за липса на граници сред работата на полицията и на частната защита.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР