Палестинци започнаха да се завръщат в град Хан Юнис, най-голямото

...
Палестинци започнаха да се завръщат в град Хан Юнис, най-голямото
Коментари Харесай

6 месеца от войната в Ивицата Газа: Израел е „на крачка от победата“

Палестинци започнаха да се завръщат в град Хан Юнис, най-голямото населено място в южната част на линията Газа, откакто Израел разгласи, че изтегля войските си от там.

„ 98-ма дивизия на израелската войска завърши задачата си в Хан Юнис. Подразделението се изтегля от Ивицата Газа, с цел да възвърне загубите си и да се приготви за последващи интервенции “, оповестиха през днешния ден, 8 април, Израелските въоръжени сили.

Снимка: bTV

През това време интернационалният напън за преустановяване на огъня се ускорява, до момента в който договарянията сред Израел и „ Хамас “ не престават в Кайро.

Поддръжници и на едната, и на другата страна проведоха митинги по целия свят

Снимка: bTV

Мащабни демонстрации се организираха в разнообразни точки по света с гледище терористичната организация Хамас да освободи заложниците в Ивицата Газа. Шест месеца след началото на войната - броят им е към 130.

„ Няма да има преустановяване на огъня без връщането на заложниците. Това няма да се случи “, предизвести израелският министър председател Бенямин Нетаняху. 

Снимка: bTV

Близо 50 хиляди души излязоха на митинг в Йерусалим с апел за преустановяване на огъня. В Тел Авив стачкуващите възпламениха свещи. Стотици излязоха на митинг и в Ню Йорк.

Междувременно страната се приготвя за евентуален ответен удар от Иран

Снимка: bTV

В Европа демонстрации имаше в Париж, Лондон и Берлин.

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР