Палестинската екстремистка групировка Ислямски джихад обяви, че се подготвя за

...
Палестинската екстремистка групировка Ислямски джихад обяви, че се подготвя за
Коментари Харесай

"Ислямски джихад" обяви война на Израел

Палестинската екстремистка формация " Ислямски джихад " разгласи, че се приготвя за нова война с Израел, откакто израелските въоръжени сили унищожиха във вторник водача на групировката в северната част на Газа, оповестяват израелските медии. " Тези терористични закононарушения са експанзия и оповестяване на война на палестинския народ, а врагът носи отговорност за тях ", подчертаха от радикалната формация в изказване след убийството на Баха Абу ал Ата. " Ислямски джихад " заяви, че и домът на Акрам ал Ажури, член на тяхното политбюро, е бил ударен в сирийската столица Дамаск, което е довело до гибелта на неговите синове, само че Ажери по всяка възможност е оживял. " Отиваме на война. Нетаняху пресече всички червени линии при убийството на командира на " Бригадите Ал Кудс " Абу ал Ата. Ще отговорим принудително ", акцентира генералният секретар на " Ислямски джихад " Зиад ал Нахала. От своя страна радикалното ислямистко палестинско придвижване " Хамас ", което  ръководи Газа, настоя, че убийството на Абу ал Ата няма да остане " без наказване ".

Израелските въоръжени сили разпоредиха затваряне на учебни заведения в южната и централната част на Израел, в това число в региона на Тел Авив, откакто терористичните групировки в Газа изстреляха повече от 150 ракети и снаряди към градове и по-малки обитаеми места като възмездие за убийството. Израелската система за противоракетна защита " Железен купол " е свалила най-малко 60 от ракетите. Вчера следобяд една от тях падна на автомагистрала южно от Тел Авив. В тв послание към нацията израелският министър председател Бенямин Нетаняху разгласи, че Баха Абу ал Ата е бил " бомба със закъснител " и че интервенцията за убийството му е била утвърдена единомислещо от държавното управление преди 10 дни. " Той бе директно виновен за стотици терористични офанзиви против израелски цивилни и бойци, в това число с дронове и ракети ", заяви израелското военно командване, като добави, че Ал Ата е бил премахнат директно преди да реализира идната си офанзива.

Йорданското разузнаване е осуетило терористични офанзиви против посолствата на Съединени американски щати и Израел в Аман, както и против американски военнослужещи, ситуирани във военна база в Южна Йордания. ТАСС цитира държавния в. " Ар Рай ", съгласно който са разкрити проектите на двама обвинени, възнамерявали да нападат задачите си с коли, с потребление на огнестрелни оръжия и ножове. Те имали връзка с " Ислямска страна " (ИД), от която получавали указания.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ

От Министерство на външните работи в София предлагат краткотрайно да не се пътува в Израел. Всички български жители на територията на страната да заобикалят визитите тук-там на териториите на Западния бряг, Източен Ерусалим, наоколо до границата с Ивицата Газа, Голанските възвишения. Препоръчваме при идване в местата за настаняване в Израел всички туристи да се поинтересуват за съществуването на бомбоубежища в региона.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР