Палестинска болница съобщи, че израелските сили са убили тийнейджърка по

...
Палестинска болница съобщи, че израелските сили са убили тийнейджърка по
Коментари Харесай

Израелската армия е убила тийнейджърка при сблъсъци

Палестинска болница заяви, че израелските сили са умъртвили тийнейджърка по време на военна интервенция в окупирания Западен бряг рано тази заран, заяви Асошиейтед прес.

В известието на държавната болница " Халил Сюлейман " в северния град Дженин се споделя, че Жана Закаран на 16 години е била простреляна с огнестрелно оръжие и е умряла. Според формалната палестинска новинарска организация тя се е намирала на покрива на дома си и е била открита мъртва след изтеглянето на израелските сили от Дженин.

Израелската войска съобщи, че знае за гибелта на тийнейджърката и се организира следствие. В известието се прибавя, че израелските сили са влезнали в града и са задържали трима палестинци, търсени по съмнение за присъединяване в набези против израелци, при което сред бойците и обвинените избухнали престрелки.

Около 150 палестинци са били убити в израелско-палестински конфликти на Западния бряг и в Източен Йерусалим през тази година, което я прави най-смъртоносната от 2006 година насам.

El video que Israel no quiere que veas: Una niña palestina de 12 años es agredida brutalmente por Israel en Jerusalén ocupada en Febrero.
— Palestina Hoy (@HoyPalestina)
Според израелската войска множеството от убитите са били палестински бойци, само че измежду жертвите има и младежи, хвърляли камъни в митинг против интервенциите на израелските сили, както и поданици без отношение към конфликтите.

Израел организира ежедневни интервенции за задържане на обвинени на Западния бряг в границите на интервенция, предизвикана от серия от палестински набези против израелци напролет, която лиши живота на 19 души. Според израелската войска акциите имат за цел да разбият мрежите на въоръжените групировки и да предотвратят бъдещи набези, само че съгласно палестинците те целят да укрепят безсрочната израелска окупация, която продължава към този момент 56-а година.

Най-малко 31 души са починали по израелски данни при арабски набези в Израел и окупирания Западен бряг през тази година.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР