Палестинецът Раафат ал-Нахал се мести от град Газа на юг

...
Палестинецът Раафат ал-Нахал се мести от град Газа на юг
Коментари Харесай

Палестинец: В Газа трябва да си готов да умреш

Палестинецът Раафат ал-Нахал се мести от град Газа на юг в Хан Юнис в търсене на сигурност, само че вместо това споделя, че от този момент е изправен пред непрекъснати израелски въздушни удари.

По данни на палестинските управляващи 3500 са към този момент починалите

„ Идваме от град Газа, споделиха ни да дойдем на юг, тъй че ние дойдохме на юг. Установихме, че обстрелите се ускориха на юг. Стояхме в една къща, пред нас удари и зад нас удари. Няма сигурност. В Газа няма безвредно място. Трябва да си подготвен да умреш “, съобщи Раафат ал-Нахал.

Снимка: Ройтерс

„ Няма безусловно никаква разлика сред град Газа, Рафа, Хан Юнис, сред юг, север, изток или запад. Доведоха ни на юг и всеки ден има обстрели, всеки ден има голям брой мъченици “, уточни той.

Президентът на Египет предизвести за милионни митинги

„ Аз съм на повече от 70 години, претърпял съм няколко войни. Никога не е било по този начин. Никога не е било толкоз брутално, без религия и без съвест. Слава Богу, имаме вяра в Бог, а не в която и да е арабска или мюсюлманска страна или който и да е по света, единствено в Бог “, съобщи палестинецът.

Снимка: Ройтерс

Широкомащабни опустошения бяха следени в Хан Юнис на фона на нова израелска бомбардировка в четвъртък сутринта (19 октомври), съобщи Ройтерс.

Въздушен удар е поразил постройката, в която огромна фамилия е търсила леговище

Министерството на здравеопазването в Газа заяви, че 3478 палестинци са били убити и 12 065 ранени при израелски въздушни удари по обсадения анклав от 7 октомври насам. Стотици хиляди са били разселени.

Американският президент е в Израел на фона на разрастващата се война с „ Хамас “

Междувременно Израел разгласява фрагменти от удари по цели, които съгласно Тел Авив принадлежат на разнообразни групировки, в това число ливанската „ Хизбула “ и палестинската въоръжена формация „ Хамас “.

Израелските сили за защита (IDF) споделиха, че ударите са били в отговор на „ пукотевица “, осъществени в сряда.

Снимка: Ройтерс

„ Хизбула “ съобщи, че е направила офанзиви, в това число удар с управляема ракета против автомобил на израелската войска в израелския граничен град Метула.

Снимка: Ройтерс

Армията на Израел уточни, че продължава да нанася удари по здания, за които се твърди, че принадлежат на „ Хамас “.

Всичко за военния спор в Близкия изток следете в нашия онлайн репортаж:

Следете всички събития в този онлайн репортаж
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР