Пълен демонтаж на комунистическите символи по сградите у нас, включително

...
Пълен демонтаж на комунистическите символи по сградите у нас, включително
Коментари Харесай

ДБ иска пълна лустрация на комунистическите символи

Пълен ремонт на комунистическите знаци по постройките у нас, в това число и разглобяване на паметниците, изиска Демократична България с оферти за за изменение и допълнение в Закона за оповестяване на тоталитарния режим за незаконен. 

Там, където знаците не могат да се отстранен, от десницата желаят да се изпише ясно, че това съставлява знак на комунизма, довел страната до национална злополука. 

Предложените от тях промени на процедура задължават държавните органи и локалната администрация да отстранен от обществените места знаците от интервала на комунистическия режим в България от 9 септември 1944 година до 10 ноември 1989 година, или такива в негова прослава. Това се отнася до лозунги, надписи, знаци, фотоси и всевъзможни други обекти.

Министерството на културата следва да дефинира културен институт, на който въпросните организации, териториални звена, органи на локално самоуправление и локална администрация могат да дават творби на изкуството - статуи фотоси и други, пресъздаващи идеологията на комунистическия режим в България. 

Законопроектът забранява поставянето на знаци " погрешно пресъздаващи или възхваляващи активността и историята на комунистически организации " на обществени места. Когато съществуващите знаци или творби на изкуството са монументи, чието пренасяне не може да бъде осъществено неотложно, или съставляват паметник-костница, на тях се слагат указателни табели със следния текст: 

" Комунистическият режим в България от 9 септември 1944 година до 10 ноември 1989 година, довел страната до национална катастофа, и активността на Българската комунистическа партия са оповестени за незаконни със закон, признат от 38-ото Народно заседание ". 

При нарушавания на разпоредбите и непоставяне на табела съответният областен управител следва неотложно да в профил паметниците.  Символи или творби на изкуството, свързани с комунизма, би трябвало наложително да показват незаконния темперамент на режима, написа още в плана на Демократична България. 

За нарушавания на наредбите на длъжностните лица се постанова санкция в размер от 500 лв. до 3000 лв.. За всяко последващо нарушаване санкцията става двойна, излиза наяве от заключителните разпореждания на текста, прецизира на база плана за ремонт на закона " OFFNews ". 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР