Пълен абсурд на изборите. Мъж подаде сигнал, че е в

...
Пълен абсурд на изборите. Мъж подаде сигнал, че е в
Коментари Харесай

Пълен абсурд на изборите. Мъж не знае, че е в две листите

Пълен парадокс на изборите. Мъж подаде сигнал, че е в две листи, без да е давал единодушието си за това.

Централната изборна комисия разиска куриозния случай в петък.Сигналът е от Димитър Стойчев Кралев, който твърди, че е станал претендент за народен представител, без да му е поискано единодушие. При това е повдигнат в два изборни региона – в Пловдив и София, описа историята „ Флагман ”
-->
Докладчик по проблема е зам.-председателят и представител на ЦИК Росица Матева. Тя изясни, че на 16 март в Комисията е постъпил сигнал от господин Кралев. Той бил импортиран и в 4-о Районно ръководство на МВР-Пловдив, в Районна прокуратура-Пловдив и в Районна изборна комисия-Пловдив.

„ В сигнала господин Кралев твърди, че е регистриран като претендент за депутат в Изборен регион 16-и (Пловдив) от коалиция „ Неутрална България “ и, фактически, аз направих инспекция – той е регистриран като претендент. Представил е и копие от персоналната си карта и от декларацията, която е показана при регистрацията в Районната изборна комисия. Той твърди, че не е подписал тази декларация и в действителност прави искане към способените органи за подпомагане, както и да бъде премахнат от листата “, изясни Росица Матева.

Първоначално тя рапортува случая пред сътрудниците си от ЦИК „ единствено за запознаване и сведение “, защото способени в тази ситуация били РИК-Пловдив, прокуратурата и Министерство на вътрешните работи.

По-късно на съвещанието обаче Матева още веднъж повдигна казуса. Тя съобщи, че е подготвила писмо до РИК-Пловдив да прегледа проблема неотложно, защото органът в града под тепетата не е бил свикван от 9 март.

„ От инспекцията, която направих на интернет страницата на Районна изборна комисия-Пловдив, открих, че сигналът е заведен в обществения указател на жалбите и сигналите на РИК на 16 март. Като предмет на сигнала е посочен „ корист с персонални данни “. Няма свикано съвещание на Районна изборна комисия-Пловдив, която последно е заседавала на 9 март, заради което ви предлагам да изпратим писмо да укажем на Районната изборна комисия неотложно да се събере на съвещание, с цел да прегледа настояването на Димитър Кралев да бъде премахнат от листата на коалиция „ Неутрална България “. И по едно и също време с това, защото изпращаме копие до подателя на сигнала, да го осведомяваме, че той е регистриран и като претендент за депутат от същата коалиция в РИК-24 София “, изиска Росица Матева.

Предложението й бе гласувано от ЦИК единомислещо.

Справка на „ Флагман “ сочи, че Димитър Кралев е номиниран за кандидат-депутат като шести в листата на „ Неутрална България “ в Пловдив и като 23-и - в София. До момента той не е премахнат в нито една от двете листи.

Днес в 18 ч. е свикано съвещание на РИК-Пловдив, която евентуално ще прегледа случая.

Коалицията „ Неутрална България “ се състои от четири проруски партии - „ Атака “, „ Българска комунистическа партия “, „ Партия на българските комунисти “ и „ Русофили за възобновление на отечеството “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР