Пакет от един милиард и половина е заделен в помощ

...
Пакет от един милиард и половина е заделен в помощ
Коментари Харесай

Кирил Петков спасява бизнеса. Как ще пребори енергийната криза

Пакет от един милиард и половина е заделен в помощ на бизнеса и ЕРП-тата, с цел да се преодолее енергийната рецесия. Това заяви министър председателят Кирил Петков пред Националното радио.

„ В момента системата, както се ръководи, е, че на битовите консуматори цените на януарската сметка, февруарската сметка, няма да се покачат, а за бизнеса това, което към този момент е обещано като вероятен таван - до 250 лв., който до момента го нямаше, в действителност ще им даде опция да получат компенсацията, тъй че действително да не би трябвало бизнесите да вършат нищо повече, с изключение на да си платят сметките “, сподели той.

Според премиера мантрата, че като падне мораториума, цените ще скочат до небето - е агитация.

„ Темата се употребява, с цел да се провокира възприятие, че държавното управление не си прави добре работата. Сметките ще покажат “, сподели той и добави: „ Всичко е под надзор. “

„ Булгаргаз “ нито ще бъде разделян, нито нещо ще се случи на компанията, разясни министър-председателят. По думите му, „ методът на ръководство ще има единствено една цел – да максимизира най-хубавото, което тя може да направи за цените на газа в България “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР