Пак нови тарифи за най-баналните операции в банките. Естествено, всичко

...
Пак нови тарифи за най-баналните операции в банките. Естествено, всичко
Коментари Харесай

Още по-скъпо: Банките с нови тарифи, дялкат и за проверка на...

Пак нови цени за най-баналните интервенции в банките. Естествено, всичко става по-скъпо. 

Поскъпват услуги като изтегляне и внасяне на пари, разкриване на разплащателна сметка или платежна сметка. Данни на уебсайт за сравняване на банкови такси демонстрират съществени разлики в таксите, които взимат другите банки у нас. Например за разкриване на най-обикновена сметка, ще ви „ издялкат “ сред 0 и 8 лв..

Сериозна разлика има и в сумите, които банките взимат от клиентите си за закриване на сметка – някой не събират такса за това, а други взимат по 10 лв.. При една банка цената даже е 14 лв.. „ Месечната прехрана “ на разплащателна сметка пък към този момент стига до 5,49 лв., написа pariteni.bg Така да вземем за пример Общинска банка покачва от 1 ноември таксата за разкриване на разплащателна сметка без издаване на дебитна карта към нея от 2 лв. на 3 лв.. С лев от горната страна ще коства и откриването й, в случай че има издадена карта и клиентите към този момент ще заплащат по 2 лв., вместо по 1 лев. Досега за разкриване на платежна сметка банката не взимаше такса, само че от 1 ноември ще събира по 2 лв., в случай че няма карта, и по 1 лв., в случай че има.

За изтегляне от банкомат на банката таксата става 30 стотинки, а от подобен на друга банка – 1,50 лв.. Повишава се и таксата за внасяне на пари в брой, като за суми до 3000 лв. таксата става 1,50 лв. при 1 лв. до момента. Повече ще ви вземат и в случай че решите да теглите суми в брой от разплащателна сметка без карта, като таксата става 0,50% върху сумата, само че не по-малко от 5 лв.. Досега тя беше 0,45% върху сумата, само че най-малко 4 лв..

ОББ също подвига таксите за физически лица, само че от 15 ноември. Откриването на разплащателна сметка на гише в банката става 5 лв., в случай че не се издава дебитна карта към нея, при 2 лв. в този момент. За внасянето на суми до 2000 лв. на каса банката ще взима по 2 лв.. Сега таксата е 1 лев за суми до 3000 лв.. Поскъпва и тегленето на пари от банкомат. Ако е на друга банка,  таксата става 1,30  лева, при  1,20 лева в този момент. По 1 лев ще взима  вече банката за инспекция на баланс по сметка, без значение дали го вършиме на банкомат на ОББ или на друга банка. 

И “Уникредит Булбанк ” покачва някои такси за жители, само че от 18 октомври. В момента таксата за разкриване на разплащателна сметка е 8 лева, само че в случай че е с дебитна карта е единствено 2 лева От 18 октомври таксата става 8 лева без значение дали имате дебитна карта или не.

Нови такси вкарва и КВС от 15 ноември. По-скъпо ще коства тегленето на суми до 2000 лева в брой от жители на каса в офис на банката. В момента таксата е 0,5% от сумата, само че не по-малко от 6 лева А за суми над 2000 лева таксата е 0,7% върху горницата над 2000 лева След измененията без значение от размера на сумата таксата става 0,6%, само че не по-малко от 6 лева

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР