Пъблик хелт Ингланд - изпълнителната агенция на британското министерството на

...
Пъблик хелт Ингланд - изпълнителната агенция на британското министерството на
Коментари Харесай

Притеснения в Англия! Изследват нов вариант на COVID-19, свързан с пътуване до Антигуа

Пъблик хелт Ингланд - изпълнителната организация на английското министерството на опазването на здравето, заяви, че в страната е разпознат нов вид на ковид при двама души, които неотдавна са пътували до Антигуа, съобщи Ройтерс.

Въпросният вид има някои сходни отличителни черти с останалите, само че на този стадий няма да бъде категоризиран като пораждащ паника, съобщи Българска телеграфна агенция.

От здравната организация оповестяват, че разновидността, прочут като VUI-202103/01 (линия B.1.324.1) е обозначен като вид за проучване на 4 март, откакто в Югоизточна Англия са открити два случая при хора, които неотдавна са пътували до Антигуа. Той съдържа разновидностите E484K и N501Y, свързвани с будещите паника разновидности (VOC), само че при него липсват характерни делеции, които биха довели до обозначаването му като подобен.

Вариантите съставляват мутирали версии на ковид SARS-CoV-2, който аргументи пандемията от COVID-19, лишила живота на над 2,7 милиона души по света.

По думите на учените разновидностите във вирусите са неизбежни, само че при разновидности на COVID-19 като тези, разпознати в началото в Югоизточна Англия, Южна Африка и Бразилия, се следят тревожни промени. Тези промени обезпечават на вируса преимущества като нараснала предаваемост или могат да доведат до намаляването на успеваемостта на имунизациите.

Мутацията E484K на шиповидния протеин, следена в южноафриканския и бразилския разновидности и зародила непринудено в английския вид, се свързва с по-ниска успеваемост на имунизациите. Мутацията N501Y е обвързвана с по-голяма предаваемост.

От Пъблик хелт Ингланд оповестяват също, че във Англия са разпознати още четири случая на бразилския вид P.1, при който се срещат разновидностите E484K и N501Y. Така откритите в страната случаи стават общо 10, като всички те имат директна връзка с непосредствено пътешестване от Бразилия или с по-рано разпознат случай, обвързван с пътешестване до страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР