П пак изпревари кадрово ГЕРБ, вече имат номинация за еврокомисар.

...
П пак изпревари кадрово ГЕРБ, вече имат номинация за еврокомисар.
Коментари Харесай

Промяната завъртя име за еврокомисар. Не е изненада

П отново изпревари кадрово ГЕРБ, към този момент имат номинация за еврокомисар. Той ще би трябвало да довърши мандата на Мария Габриел, който изтича през октомври 2024 година

ГЕРБ упорствали те да излъчат еврокомисар, който да заеме овакантеното място на Мария Габриел, оповестява “Труд ”, базирайки се на правителствени източници.
-->
“Изборът на нов еврокомисар би трябвало да покаже, че се отнасяме съществено към поста ”, бе сбитият коментар на самата Габриел от неделното є телевизионно присъединяване.

Номинираният от България претендент преди да бъде утвърден от Европейския парламент ще бъде изслушан в него.

В момента ресорите на Мария Габриел са разпределени сред заместник-председателите на Европейска комисия Маргрете Вестагер, която пое нововъведенията и научните проучвания и Маргаритис Схинас - за образованието, културата и младежта.

Очаква се Европейската комисия да насочи публично искане към България за пускане на процедурата, само че още преди този момент да се е случило, в Политическа партия са завъртя името на Даниел Лорер като възможна кандидатура за поста.

В парламентарната група ПП-ДБ се заприказва, че е разумно да бъде възмезден, откакто не стана министър на нововъведенията. От Политическа партия считали и да аплайват за участие в европейско партийно семейство.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР